Nieuwsberichten

 • Lintjesregen met veertien Koninklijke Onderscheidingen

  Op woensdag 26 april reikte burgemeester Frank Streng Koninklijke Onderscheidingen uit tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Veertien inwoners zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De Lintjesregen vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis.

 • Gemeentehuis gesloten op 27 en 28 april

  Op Koningsdag, donderdag 27 april én op vrijdag 28 april is het gemeentehuis gesloten.

 • Uitdaging XL: realiseer de droom van jouw vereniging!

  Dit najaar zet de Westfriese Uitdaging zich opnieuw in voor een Uitdaging XL project. Heeft jouw vereniging een droom? Laat het ons weten. Wellicht kunnen we samen met lokale ondernemers helpen jullie droom te realiseren.

 • Eerste 7 innovatieve projecten binnenkort van start

  Na de eerste ronde van de innovatieagenda ontvangen 7 projecten subsidie om daadwerkelijk uitgevoerd te worden. Allemaal initiatieven van zowel zorgorganisaties als maatschappelijk betrokkenen die aansluiten op de behoeften van inwoners. Dit betekent dat de komende tijd projecten als de dementie-app, een faalangstraining voor jongeren en een reanimatiecursus voor scholieren uitgerold gaan worden met behulp van geld van de gemeente.

 • Hulp Dichtbij; Hét platform voor alle hulpvragers en hulpbieders (vrijwilligers) in Westfriesland

  Is er binnen het gezin of in de familie niet voldoende hulp aanwezig? Dan kan het aanbod van een vrijwilliger een goede optie zijn. De bereidheid hiervoor blijkt vaak in eigen buurt voorhanden.

 • Verkeersveiligheid Markerwaardweg (N240) vereist snel kappen van bomen

  De provincie Noord-Holland is genoodzaakt een groot deel van de bomen aan weerszijden van de Markerwaardweg tussen de N23 en Zwaagdijk-Oost (N239) weg te halen. Het gaat om ongeveer 1.600 iepen, die onvoldoende stevig zijn geworteld. Het risico dat deze bomen omvallen is groot. Om de verkeersveiligheid te borgen, moeten deze iepen zo snel mogelijk worden gekapt. De provincie start direct met plannen voor herbeplanting.