Nieuwsberichten

 • Nieuwsbrief: samen werken aan vitale, leefbare kernen

  Als gemeente Medemblik willen wij samen met onze inwoners werken aan vitale, leefbare kernen. De gemeente wil er van af om daarbij alles zelf te bedenken en te doen. Nadrukkelijk willen we de inwoners en partijen betrekken. Het liefste vanaf het prille begin van een initiatief. In de digitale nieuwsbrief leest u alles hierover.

 • Kennissessie duurzame horeca: ondernemers helpen elkaar op weg

  Duurzaam ondernemen is toekomstgericht ondernemen. Hoe doe je dat, zonder teveel tijd en geld te investeren? Twee horecaondernemers die hiermee veel ervaring hebben, delen hun praktijkervaringen. Samen met andere experts geven zij in een korte kennissessie tips om morgen meteen al te besparen.

 • Gemeenten Westfriesland: nieuwe dienstregeling NS onacceptabel

  De zeven Westfriese gemeenten maken zich grote zorgen over de plannen die NS voorbereid voor de dienstregeling van 2018. Een goede bereikbaarheid van werkgelegenheid en onderwijs is namelijk essentieel voor onze inwoners. In een brief aan gedeputeerde Post roepen zij op tot bemiddeling. De nieuwe dienstregeling maakt het busvervoerders onmogelijk om goede aansluiting op de trein te bieden. Daarnaast krijgen ook treinreizigers buiten de spits te maken met langere overstaptijden.

 • Een filmvoorstelling voor mantelzorgers

  Speciaal voor mantelzorgers organiseert de gemeente Medemblik als blijk van waardering een filmvoorstelling over dementie. De documentaire ‘Het doet zo zeer’ van Heleen van Royen wordt gedraaid en na afloop is er gelegenheid om met elkaar ervaringen uit te wisselen en informatie in te winnen bij het Wijkteam van de gemeente, Geriant, het Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland en Alzheimer Nederland.

 • Doorvaart Kwikkelsebrug beperkt

  Scheepvaart onder de Kwikkelsebrug in Medemblik is de komende weken beperkt mogelijk. Onder de brugverbinding tussen de Oosterhaven en Westerhaven is een zinker met kabels voor de besturing van de brug omhoog getrokken. Dit is waarschijnlijk veroorzaakt door een te diep liggend schip.

 • Meeste stemmen voor VVD bij Tweede Kamerverkiezing Medemblik

  De VVD heeft de meeste stemmen gekregen bij de Tweede Kamerverkiezing op 15 maart 2017. CDA werd de tweede partij, gevolgd door de PVV. D66 werd de vierde partij. Hieronder de voorlopige uitslagen.