Nieuwsberichten

 • Café Restaurant Stam dingt mee naar Award Duurzame Ondernemer

  Horecaondernemers uit Medemblik die duurzaam werken, worden uitgenodigd mee te doen aan de verkiezing van de Award Duurzame Ondernemer. Café restaurant zalencentrum Stam in het centrum van Wognum, een van de deelnemers, heeft al de nodige duurzame stappen gezet.

 • We maken er samen wat moois van!

  Op de voormalige sportvelden van SEW in Nibbixwoud worden woningen gebouwd. In de plannen is ook ruimte voor zelfbouw, in de vorm van ‘collectief particulier opdrachtgeverschap’ oftewel CPO. Wethouder Hans Tigges: ‘Op deze manier krijgen inwoners de ruimte om hun woonwensen te realiseren.’

 • Avond voor mantelzorgers in Abbekerk

  In het kader van de ‘Dag van de Mantelzorg’ organiseert de gemeente Medemblik op donderdagavond 9 november een speciale avond voor mantelzorgers. Deze avond is bedoeld voor mantelzorgers die iemand uit de gemeente Medemblik langdurig en onbetaald ondersteunen.

 • Pleegouderdag 4 november Westfriese pleeggezinnen

  Om de meer dan 160 westfriese pleeggezinnen te bedanken voor het omarmen van pleegkinderen, zijn tijdens de ‘Week van de pleegzorg’ deze gezinnen welkom op een speciale Pleegouderdag op 4 november. Alle pleegouders kunnen zich hiervoor aanmelden.

 • Bedrijven Westfriesland zetten deuren open

  Op vrijdag 13 oktober stonden de deuren van bedrijven in Westfriesland open voor de ‘Kom binnen bij bedrijven’- dag. Op deze dag ontmoetten trotse lokale ondernemers nieuwe klanten, scholieren, oprecht geïnteresseerden en potentiële werknemers. Ook wethouder Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik bracht een bezoek aan enkele van de deelnemende bedrijven en proefde de sfeer.

 • Carnegie-onderscheiding na 31 jaar

  Burgemeester Posthumus van Koggenland heeft donderdag 12 oktober twee redders afkomstig uit onze gemeente geëerd met een Carnegie-onderscheiding. De uitreiking vond plaats 31 jaar na hun heldendaad. De heer Hensbergen overleefde in 1986 een ongeluk op de A7 door snel handelen van zijn redders. De heer Van der Meer (ondertussen overleden) en de heer Wals wisten de heer Hensbergen uit de brandende auto te bevrijden, met gevaar voor eigen leven.