Nieuwsberichten

 • Historische kadasterkaarten online

  Het Kadaster houdt sinds 1832 alle wijzigingen in onroerend goed bij. Bijvoorbeeld over de eigenaren en de afmetingen van het perceel. Deze gegevens staan nu online op: Hisgis.nl met de oorspronkelijke kadasterkaarten van 1832 als basis.

 • Horecaondernemers maken kans op Award

  De gemeente Medemblik is op zoek naar horecaondernemers die duurzaam werken. Zij maken kans op de Award Duurzaam Ondernemen 2017.

 • Medemblik bruist van de ideeën

  De dynamiek van samenwerking is al goed te voelen in het stadscentrum van Medemblik. Er wordt gedreven gewerkt aan een verleidelijke en toekomstbestendige stad. Twee belangrijke piketpalen zijn onlangs geslagen vanuit de uitvoeringsagenda van de Centrumgroep; het Stimuleringsfonds en een Ideeënfabriek.

 • Stand van zaken woningbouw voormalige SEW terreinen

  In de afgelopen maanden zijn de grondverkopen aan omwonenden van de voormalige SEW-sportvelden afgerond. Het bestemmingsplan wordt in oktober voorgelegd aan de gemeenteraad. We verwachten in het voorjaar van 2018 te kunnen starten met de woningbouw.

 • Monumenten en meer op zaterdag 9 september

  Over enkele weken kunt u op de Open Monumentendag in onze gemeente bijna 50 gebouwen bezichtigen. Stolpen, woningen, rijksgebouwen, musea en kerken zetten hun deuren open. Maar ook een brouwerij, een melkfabriek, een koolschuur. Genoeg dus om te bekijken.

 • BBQ-resten: in de gft-bak!

  Heerlijk dat eten van de barbecue! En er blijft altijd wel wat over voor in de gft-bak; botjes, graten, etensresten, restjes van het stokbrood die niet meer eetbaar zijn.