Toeristisch seizoen met luid kanonschot van start

Onder grote belangstelling opende wethouder Harry Nederpelt met het lossen van een kanonschot officieel het riviercruise en toeristenseizoen 2017. Riviercruisschip MS Rhine Princess werd ontvangen en aan boord kon een kijkje worden genomen. Aansluitend praatte toeristisch coördinator Maaike Steltenpool de toeristische ondernemers bij over alle ontwikkelingen. Daarbij werd de nieuwe uniforme en frisse huisstijl voor toeristisch Medemblik onthuld.

Opening door wethouder Harry NederpeltHuisstijl toeristisch Medemblik

De nieuwe huisstijl is ontwikkeld door ‘Westfris’, een samenwerking van zes Medemblikse ondernemers. In het logo is het kasteel te herkennen, een wapperend vlagje en de slogan Medemblik, rijk aan…. Deze kan aangevuld worden met onderwerpen als rust, ruimte, water, water en verhalen. De slogan onderstreept de diversiteit en spreekt voor de omgeving. Van het bruisende IJsselmeer en de historische binnenstad, tot de rust en ruimte van landelijk Medemblik.

Het doel van een uniforme huisstijl is het verbinden van toeristisch Medemblik en herkenbaarheid bij de bezoeker. Een oproep werd gedaan aan de toeristische ondernemers in Medemblik om deze uitstraling enthousiast te omarmen en ambassadeur te worden.