December 2016

 • Asbest vrijgekomen bij brand in Benningbroek

  Tijdens een grote brand is in de nacht van 31 december een pand aan de Dokter de Vriesstraat in Benningbroek volledig uitgebrand. Bij de brand is asbest vrijgekomen.

 • Verbod op het gebruik van wensballonnen

  Wensballonnen zijn nog steeds populair om het nieuwe jaar in te luiden. Toch mogen ze in Medemblik niet meer worden opgelaten.

 • ‘Duurzame’ subsidie voor jonge landbouwers

  Landbouwers van 40 jaar of jonger kunnen een subsidie aanvragen om hun landbouwbedrijf duurzamer te maken. De subsidie kan tot en met 16 januari 2017 worden aangevraagd. Onder de subsidieregeling vallen zonnepanelen, maar ook bijvoorbeeld machines om tegelijk te spitten en te zaaien.

 • Gebruikt frituurvet en bakolie? In de gele container of lever in bij het afvalbrengstation!

  Bakt u zelf oliebollen of appelflappen met oud en nieuw? Wist u dat u net als glas, papier en plastic ook uw gebruikte frituurvet en bakolie kunt inleveren? Dat kan bij steeds meer supermarkten of bij het afvalbrengstation bij u in de buurt.

 • Nieuwjaarsreceptie met thema 'Lokale kracht'

  De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Medemblik 2017 staat dit keer in het teken van 'Lokale kracht'.

 • RIVM: 'Kunstgras niet gevaarlijk'

  Spelen op kunstgras is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Dat liet het RIVM weten.

 • Koninklijke onderscheiding voor brandweerman Roel op den Kelder

  Brandweervrijwilliger Roel op den Kelder uit Nibbixwoud is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Op de jaarlijkse korpsavond van zaterdag 17 december kreeg hij van burgemeester Frank Streng het welverdiende lintje opgespeld.

 • Laat uw kerstboom milieuvriendelijk en kosteloos versnipperen door de buitendienst

  Na de feestdagen wilt u van de kerstboom af, u kunt deze op een milieuvriendelijke manier bij ons kwijt. De buitendienst versnippert uw kerstboom kosteloos. Op woensdagmiddag 4 januari kunt u uw boom inleveren. Zie het schema hieronder. Kinderen krijgen voor iedere boom €0,25.

 • Westfriesland loopt warm voor technisch talent

  De regio Westfriesland wil zich inzetten voor de match tussen de jongeren die een technische opleiding willen of hebben gedaan en de technische branche in onze regio. Hoe maken we jongeren in onze regio enthousiast voor het volgen van een technische opleiding? En hoe kunnen we hen koppelen aan een van de vele, mooie technische bedrijven in West-Friesland? De regiogemeenten gaan deze uitdaging samen aan en starten begin volgend jaar de pilot REA Talent.

 • Tijdelijke fietsverbinding De Strip (Zwaag) open

  Brom/fietsverkeer tussen Zwaagdijk-West en Zwaag kan vanaf 21 december 2016 gebruikmaken van een tijdelijke fietsoversteekplaats met verkeerslichten over de N302 Westfrisiaweg bij De Strip in Zwaag. Vorig jaar werd de fietsverbinding ter hoogte van de Rijweg (Zwaag) afgesloten, waardoor fietsverkeer ruim een jaar moest omrijden.

 • Doe lang met je kerstboom

  Of je voor een echte of een kunstboom gaat: voor het milieu is het beter als je kerstboom meerdere jaren meekan en er LED-lampjes in branden. Huur een levende kerstboom of plant de boom na kerst in de tuin. Kunstbomen zijn ook tweedehands te koop.

 • Nieuwjaarsvegen op 1 januari bij u voor de deur

  We roepen iedereen op om op 1 januari mee te doen met het landelijke initiatief Nieuwjaarsvegen.

 • Informatiebijeenkomst woningbouwlocatie Tuinstraat in Benningbroek

  Op maandag 19 december bent u van harte welkom op onze informatiebijeenkomst over het bouwplan voor enkele woningen op het voormalig bedrijventerrein van C. Vlaar B.V. in Benningbroek.

 • Ondertekening prestatieafspraken woningcorporaties

  Donderdag 8 december hebben gemeente, de drie woningcorporaties in de gemeente (De Woonschakel, Het Grootslag en Wooncompagnie) en de drie huurdersverenigingen hun handtekening gezet onder de nieuwe prestatieafspraken.

 • Creatievelingen gezocht

  Ben je een creatief ondernemer en heb je iets met Medemblik (stad en landelijk gebied)? Dan zij wij op zoek naar jou!

 • Glas in ‘t bakkie!

  Duurzaamheid heeft een hoge prioriteit voor wethouder Hans Tigges. Afgelopen donderdag heeft hij in de Albert Heijn in Nibbixwoud samen met het promotieteam van Glas in ’t Bakkie het scheiden van glas onder de aandacht gebracht. Het winkelende publiek kreeg een ‘Glastas’ mee waardoor het nog makkelijker wordt om glazen verpakkingen apart te houden.

 • De pluim is voor: Sjaak Meijners uit Abbekerk

  Uit alle inzendingen is de heer Meijners geselecteerd voor de Pluim van de Maand. Deze week werd die bezorgd door wethouder Harry Nederpelt.