Startersloket en Westfriese gemeenten helpen startende ondernemers

De website www.startersloket.nl is vandaag gelanceerd! Het digitale loket om starters in de regio op weg te helpen. De Wethouders van de Westfriese gemeenten deden met elkaar de aftrap. "Dit startersloket is een prachtig initiatief", aldus Wethouder Harry Nederpelt. Het draagt bij aan een gezond startersklimaat in de regio Westfriesland.

Logo StartersloketRegionale evenementen en praktische informatie

Het Startersloket treedt op als vraagbaak voor (oriënterende) starters in de regio en geeft antwoord op alle vragen met betrekking tot het ondernemerschap. Dat kan online door middel van relevante kennisartikelen, nieuws of ondernemersverhalen uit de regio, gratis downloads, artikelen over regionale regelgeving en handige rekentools. Door middel van een regionale agenda kunnen de starters ook evenementen en trainingen in de regio bijwonen, die samen met relevante regionale kennispartners worden gegeven.

Westfriese gemeenten sluiten als eerste aan

De gemeenten in Westfriesland;  Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec, hebben zich als eerste bij het concept aangesloten. Wethouder Harry Nederpelt van Medemblik: “We hebben de handen ineen geslagen om starters uit onze regio te verbinden met partners uit het regionale netwerk.” Daar ligt dan ook grote toegevoegde waarde, aldus initiatiefnemer en adviseur van het Startersloket Joeri Goede. “De gemeenten kunnen inwoners nu concreet steunen voor en tijdens het ondernemerschap. Daarmee fungeert het als spin in het web tussen de overheid, onderwijs en het bedrijfsleven. Dit voorkomt dat starters van het kastje naar de muur worden gestuurd en niet weten waar ze naar toe kunnen met hun vragen. Daarnaast vergroot het de kans op succesvol ondernemerschap – of kunnen oriënterende ondernemers tijdig beslissen om uiteindelijk toch niet te starten.”Wethouder Ben Tap uit Hoorn is blij met het nieuwe initiatief: “Ik weet uit eigen ervaring wat er allemaal komt kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Een starter heeft veel vragen en heeft niet de ervaring om alle belangrijke aspecten meteen te overzien. Het Startersloket is daarom hét startpunt voor iedereen die overweegt om voor zichzelf te beginnen.”

Website

De website www.startersloket.nl is vanaf 16 februari in de lucht. Vanaf die datum kun je hier terecht voor handige (regionale) informatie. De eerste trainingen worden in maart gegeven. Houd daarvoor www.startersloket.nl/westfriesland in de gaten. Ben je benieuwd en kun je niet wachten tot de
website live is? Dan kun je voor meer informatie terecht bij Joeri Goede via www.startersloket.nl/westfriesland.