Januari 2017

 • Vogelgriep bij Kinderboerderij in Medemblik

  Bij Kinderboerderij Langoortje in Medemblik is vogelgriep geconstateerd. De afdeling Dierziekte van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft dat vanmorgen bevestigd. Afgelopen week werd de NVWA ingeroepen omdat onder het meerdere soorten pluimvee (waaronder een pauw en een paar kippen) kenmerken van griep heerste. De dode dieren zijn inmiddels dinsdag opgehaald door de NVWA. Na onderzoek bleek vanmorgen dat het om vogelgroep type H5N8 gaat.

 • Onthulling oorlogsmonument Medemblik

  Het oorlogsmonument werd op vrijdag 27 januari om 14 uur onthuld door de burgemeester van Medemblik, Frank Streng. Dit monument staat voor een gedeelte van het voormalig Provinciaal Ziekenhuis voor mannelijke psychiatrische patiënten op Landswerf 5. In het oorspronkelijke marinegebouw vestigde zich in 1884 een rijkskrankzinnigengesticht, dat vanaf 1923 het Provinciaal Ziekenhuis werd. Van 1942 tot en met 1945 werden hier ongeveer 500 psychiatrische patiënten verpleegd, waaronder ook joodse patiënten. Er waren ruim 150 personeelsleden.

 • J. de Vries vervangt raadslid Sahin

  Raadslid Ö. Sahin (VVD) legt in verband met zijn gezondheid tijdelijk zijn raadslidmaatschap neer. Op zijn plaats is tijdens de raadsvergadering de heer J. de Vries toegelaten tot de raad.

 • Voorleesontbijt met wethouder

  Vanmorgen hebben de wethouders Jose Fit en Hans Tigges voorgelezen aan jonge kinderen in ‘De Bloesem’ in Wognum. Dit in het kader van de Nationale voorleesdagen, woensdag 25 en donderdag 26 januari.

 • Succesvolle samenwerking stadscentrum Medemblik

  Met elkaar werken aan het succes van stadscentrum Medemblik werpt al in een vroeg stadium zijn vruchten af. De Centrumgroep Medemblik is goed bezig met de toekomst. Deze groep bestaat uit Medemblikker ondernemers en belanghebbenden. Zij geven slagvaardig gehoor aan de uitvoeringsagenda van de Centrumvisie en Centrumgroep.

 • De Landelijke Opschoondag: helpt u ook mee?

  Op zaterdag 25 maart is het de Landelijke Opschoondag. Een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. In onze gemeente doen we dat ook. Helpt u ook mee?!

 • Onderhoud gestart aan Oosteinderweg en Dorpsstraat tot Weidelaan in Nibbixwoud

  De Oosteinderweg en de Dorpsstraat tot aan de Weidelaan in Nibbixwoud gaan op de schop. Dat houdt in dat tot halverwege dit jaar geen doorgaand verkeer mogelijk is. Via borden is er een omleidingroute aangegeven. Voor de bereikbaarheid van de percelen voor bestemmingsverkeer is het werk ingedeeld in verschillende fases. Aanwonenden zijn via informatieavonden en per brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

 • Succesvolle samenwerking stadscentrum Medemblik

  Dat belooft veel goeds voor de toekomst. Met elkaar werken aan het succes van stadscentrum Medemblik werpt al in een vroeg stadium zijn vruchten af.

 • Brandweerman Richard Bleeker( 49) gehuldigd met Koninklijke onderscheiding

  Andijker Richard Bleeker ontving op de jaarlijkse korpsavond, zaterdagavond 21 januari, een Koninklijke onderscheiding. Bleeker was ruim 23 jaar actief bij het brandweerkorps van Andijk.

 • Storing aan de openbare verlichting Opperdoes

  In de straten Hoge Werf, Julianastraat en een klein stukje Nieuweweg te Opperdoes is momenteel een defect in de Openbare Verlichting. De storing is op 17 januari gemeld bij netbeheerder Liander. De monteurs van Liander hebben geconstateerd dat er een probleem zit in één van de elektrakabels in het gebied.

 • Demonstraties E-Healthweek in het Belevingscentrum Hoorn

  Op donderdag 26 januari is er een speciale beeldzorg demonstratie in het Belevingscentrum Lekker Blijven wonen in Hoorn. Omring legt er uit hoe zorg via een tablet werkt. Ook kunt u die dag de hololens uitproberen. Dit is een nieuwe techniek waarmee u met een bril levensechte beelden in uw omgeving projecteert. Deze bril wordt al gebruikt om bijvoorbeeld oudere mensen te trainen in het voorkomen van vallen.

 • Groot onderhoud aan kerktoren Opperdoes

  In opdracht van onze gemeente wordt momenteel groot onderhoud gepleegd aan de kerktoren van de Nederlands Hervormde kerk in Opperdoes. De ernstige achteruitgang van het metsel- en voegwerk van de torenschacht en spits was hiervoor de aanleiding.

 • Ondertekening grondverkoop Boogerd Wognum

  Maandag 16 januari tekenden Jan Kuin, namens Kuin bv, en wethouder Hans Tigges de overeenkomst voor de grondverkoop ten behoeve van woningbouwontwikkeling aan Boogerd 3 en 4 naast het winkelcentrum van Wognum.

 • Lichte stijging aantal inwoners gemeente Medemblik

  De teller van het aantal inwoners in de gemeente Medemblik staat op 1-1-2017 op 44.053 (voorlopig cijfer). Dit zijn er 335 meer dan op 1-1-2016. De kern Wervershoof, met hierin Onderdijk, telt 75 inwoners meer dan vorig jaar en Andijk 71. Ook Oostwoud, Abbekerk en Benningbroek laten een kleine stijging zien. Lambertschaag telt exact hetzelfde aantal inwoners als het jaar ervoor. De meeste kernen laten een kleine daling van het aantal inwoners zien.

 • Collectes worden niet meer gemeld

  Collectes volgens het landelijke collecterooster en collectes en acties georganiseerd door lokale organisaties, worden vanaf 2017 niet meer gemeld in de pagina’s Gemeentenieuws van de 'Medemblikker'. Verenigingen en stichtingen in de gemeente hoeven hun collectes namelijk niet meer bij de gemeente aan te melden.

 • Nieuwjaarsreceptie: Kleur aan de samenleving

  Burgemeester Frank Streng is blij met de grote betrokkenheid onder de inwoners van de gemeente Medemblik. Dat liet hij weten tijdens de traditionele toespraak tijdens de nieuwjaarsreceptie op donderdag 5 januari in De Muiter in Medemblik. “Ondanks de verschillen per kern overheerst de trots op wie wij zijn en waar we voor staan. Westfriesland heeft een sterke identiteit en de gemeente Medemblik maakt hier deel vanuit. Wij zijn geen mensen die op onze handen zitten. Met z’n allen geven wij kleur aan onze samenleving.”

 • Kerstboomverbranding Twisk

  Gisteravond was de traditionele kerstboomverbranding in Twisk. Aan burgemeester Frank Streng de eer het vuur te ontsteken.

 • Toeristische marketing

  Op 12 november 2015 stelde de raad het plan Strategie Toeristische Marketing Medemblik vast. Ook werd een aanjager toeristische marketing aangesteld. Het college heeft kennis genomen van een evaluatie over 2016 en de plannen voor 2017.

 • Gewijzigde openingstijden op maandag 9 januari

  In verband met een nieuwjaarsbijeenkomst zijn wij op maandag 9 januari later 'open' dan u van ons gewend bent. Ons gemeentehuis is vanaf 9:00 uur telefonisch bereikbaar en onze balies zijn open vanaf 9:15 uur.