Storing openbare verlichting Zeeweg Wervershoof

Aan de Zeeweg te Wervershoof is op dit moment een probleem aan de Openbare Verlichting. De storing is op 28 april gemeld bij netbeheerder Liander.

Op 10 mei jl. is Liander bezig geweest met graafwerkzaamheden om de storing op te lossen maar dit heeft helaas niet tot een oplossing geleid. De monteurs van Liander hebben geconstateerd dat er een probleem zit in één van de elektrakabels in het gebied. Om de exacte locatie van de storing op te zoeken moet er gemeten worden door de meetdienst van Liander.

Wanneer wordt het opgelost?
Op maandag 22 mei wordt een meting uitgevoerd aan de kabel om de exacte locatie van het probleem te vinden en de kabel te repareren.

Waarom duurt het zo lang?
De reden waarom de meting en reparatie niet onmiddellijk kan worden uitgevoerd is omdat de woningen en lichtmasten op dezelfde kabel zijn aangesloten. Voor het uitvoeren van de meting en reparatie moet de stroom van de kabel worden gehaald, waardoor ook woningen van de stroom worden gehaald. Liander kan dit alleen doen nadat omwonenden en bedrijven in de omgeving hierover zijn geïnformeerd.