November 2016

 • Nieuwe zorgaanbieder huishoudelijke hulp regio Westfriesland

  Zorgorganisatie MIEP (Multi Inzetbaar Efficiënt Professional) neemt vanaf 1 januari 2017 de huishoudelijke hulp aan inwoners in de regio Westfriesland over van Zorgkompas. De regio heeft ingestemd met deze overname, nadat eind oktober bekend werd dat de huidige zorgaanbieder, Zorgkompas, afzag van inschrijving voor de aanbesteding voor een nieuw contract.

 • Feest: 53 x 50 jaar getrouwd

  Vrijdag 25 november vierden 53 echtparen, samen met de gemeente, hun Gouden huwelijksfeest. Het werd een feestelijke middag met een Westfries tintje.

 • Koninklijke erepenning ‘De Oefenschool’

  De 150-jarige toneelvereniging ‘De Oefenschool’ in Wognum is onderscheiden met de Koninklijke erepenning.

 • Taxi Kaijer dingt mee naar Award Duurzame Ondernemer

  Taxibedrijf Kaijer uit Wervershoof dingt mee naar de Award Duurzame Ondernemer 2016. Duurzame Distributie realiseert hij met energiezuinige voertuigen, trainingen voor zuinig rijgedrag en goede toezicht hierop.

 • ‘Weer-zin’ Theatervoorstelling door jongeren voor jongeren

  Woensdag 14 december wordt de open voorstelling ‘Weer-zin’ opgevoerd in de Kapel in Andijk. De voorstelling is gratis en speciaal voor jongeren en ouders/opvoeders die meer willen weten over de thema’s depressiviteit en eenzaamheid.

 • Vogelgriep op vogeleiland De Kreupel

  Op het vogeleiland De Kreupel zijn dode vogels gevonden. Vogelgriep is de doodsoorzaak. Het risico op overdracht van het vogelgriepvirus op mensen is zeer klein. Alleen personen die intensief en/of langdurig contact hebben gehad met besmette dieren of dierlijke producten lopen een klein risico op een infectie met een dierlijk griepvirus.

 • Vierde bijeenkomst over woningbouwlocatie DEK-terrein Medemblik

  Op dinsdag 29 november vindt de vierde bijeenkomst plaats over de ontwikkeling van nieuwbouw op de voormalige DEK-sportvelden. U bent van harte welkom!

 • Award Duurzame Ondernemer 2016: duurzame distributie

  Wij zijn op zoek naar ondernemers in de logistiek die veel hebben geïnvesteerd in het verminderen van het grondstofverbruik en de uitstoot van fijnstof en CO2. Duurzame, logistieke ondernemers maken kans op het winnen van de Award Duurzame Ondernemer 2016.

 • Woningbouw voormalig tenniscomplex Wognum start zomer 2017

  Op 16 november heeft de Raad van State het beroep van omwonenden tegen het bouwplan van 40 sociale huurwoningen aan het Dirk Veermanhof (de voormalige tennisvelden bij de Grietje Slagterlaan) in Wognum ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan is hierdoor onherroepelijk geworden.

 • Ondernemersontbijt succesvol

  Het Ondernemersontbijt op de 'Dag van de Ondernemer' vrijdag 18 november was met een grote opkomst een succes. Met het ontbijt bedankte gemeente Medemblik en de Ondernemers Federatie Medemblik de ondernemers voor hun durf en doorzettingsvermogen.

 • Stroomstoring straatverlichting aan Burgemeester Raatlaan Wervershoof

  Aan de Burgemeester Raatlaan in Wervershoof brandt sinds het weekend van 13 november geen straatverlichting als gevolg van een storing. Netwerkbeheerder Liander hoopt op dinsdag 29 november het probleem te verhelpen.

 • Woningbouw voormalig tenniscomplex Wognum start zomer 2017

  Op 16 november heeft de Raad van State het beroep van omwonenden tegen het bouwplan van 40 sociale huurwoningen aan het Dirk Veermanhof (de voormalige tennisvelden bij de Grietje Slagterlaan) in Wognum ongegrond verklaard. Het bestemmingsplan is hierdoor onherroepelijk geworden.

 • Toename woninginbraken seniorenwoningen

  Sinds begin november is er een stijging in het aantal woninginbraken in de gemeente Medemblik. Het betreft vooral vrijstaande en hoekwoningen. Daarnaast is het opvallend dat er meer inbraken worden gepleegd in bejaardenwoningen en woongemeenschappen voor ouderen.

 • Zilveren Waarderingsspeld voor W.A.M. Rinkel – Vlaar

  Wil Rinkel - Vlaar (71) uit Wognum ontving gisteravond de Zilveren Waarderingsspeld van de gemeente Medemblik. De speld werd door burgemeester Frank Streng uitgereikt als dank voor haar langdurige inzet voor de stichting korte baan draverij in Wognum.

 • Zet een mantelzorger in het zonnetje

  In het kader van de dag van de mantelzorg op 10 november ontving de heer Tensen uit Zwaagdijk-West van wethouder Harry Nederpelt het Mantelzorgcompliment 2016. Ook u kunt het ‘mantelzorgcompliment’ aanvragen voor een mantelzorger.

 • We gaan weer strooien

  Het winterseizoen staat voor de deur. De eerste strooiwagens zijn al weer op pad geweest. Wat doet de gemeente als het glad wordt? Deze afspraken staan in het gladheidsbestrijdingsplan.

 • Fiscale aftrekbaarheid monumentenonderhoud toch niet geschrapt

  Vorige week meldden wij u dat de fiscale aftrek voor het onderhoud aan rijksmonumenten stopt per 1 januari 2017. Onlangs maakte de minister bekend dat de aftrek voor monumenten volgend jaar toch niet wordt geschrapt.

 • Mantelzorgcompliment

  In het kader van de dag van de mantelzorg op 10 november heeft wethouder Harry Nederpelt de heer Tensen uit Zwaagdijk-West persoonlijk verrast met het Mantelzorgcompliment 2016. Het Mantelzorgcompliment is een bijdrage van 100 euro en een lunchbon voor twee personen.

 • Uw product in de goodiebag van de gemeente Medemblik?

  Ieder jaar organiseert het college van Medemblik in januari een nieuwjaarsreceptie voor inwoners. Dit jaar vindt die plaats op donderdag 5 januari. Traditiegetrouw gaan de bezoekers naar huis met een goodiebag gevuld met lokaal geproduceerde producten, korting- of tegoedbonnen. Bent u die lokale ondernemer die producten, diensten of ideeën heeft voor onze goodiebag?

 • Vaststelling herziening bestemmingplannen Dorpskernen I, II, III en IV

  De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 29 september de bestemmingsplannen Dorpskernen I, II, III en IV gewijzigd vastgesteld. De bestemmingsplannen treden in werking op 24 december 2016. Na afloop van de beroepstermijn van 6 weken.

 • Identiteitskaart uit 2011 verlopen? Maak tijdig een afspraak

  Verloopt uw identiteitskaart in december? Vergeet hem niet in te leveren op het gemeentehuis. Wilt u een nieuw reisdocument aanvragen? Maak dan nu alvast een afspraak.

 • Informatiebijeenkomst voor woningeigenaren in het lint

  Voor bewoners met een eigen woning in de lintbebouwing houden wij op dinsdag 8 november een informatiebijeenkomst over Duurzame lintbebouwing. Juist omdat lintbebouwing beeldbepalend is voor het landschap in Medemblik, is duurzaam behoud noodzakelijk.

 • Bewonersbijeenkomst Tripkouw-Oost II

  Op maandag 14 november vindt er een bijeenkomst plaats over de ontwikkeling van nieuwbouw op de Tripkouw-Oost II in Midwoud. U bent van harte welkom!

 • Tweede avond over Vooroever Medemblik

  Wilt u op de hoogte blijven van de plannen voor het gebied Vooroever Medemblik? Op 8 november organiseren we weer een avond om u bij te praten.

 • Pleegzorg Nederland zoekt ook in Medemblik supergewone mensen

  Van 29 oktober tot en met 6 november is het de week van de pleegzorg. In dat kader stuurde wethouder Harry Nederpelt alle pleeggezinnen in de gemeente Medemblik een bedankkaartje met een cadeaubon van Deen erin. “Het is belangrijk om meer gezinnen te werven maar ook om de gezinnen die dit goede werk al doen, in het zonnetje te zetten”, aldus de wethouder.