Wethouder Tigges over de vernieuwde Oosteinderweg: “Het resultaat is een plaatje!”

Wethouder Hans Tigges kwam zelf een kijkje nemen bij het asfalteren van de Oosteinderweg in Nibbixwoud. Het zijn de laatste werkzaamheden aan een weg die begin van dit jaar nog dringend aan onderhoud toe was. Tigges: “De inrichting en afwerking van de weg zijn het resultaat van een goede samenwerking met omwonenden en andere belanghebbenden. En daar zijn we trots op!”.

Asfalteren

Wat wilden de weggebruikers zelf?

De Oosteinderweg was echt “af”. De fundering had het begeven en ook de riolering onder de weg was aan vervanging toe. “We zijn met de weggebruikers in gesprek gegaan over onze plannen”, vervolgt Tigges, “Hun wensen waren duidelijk: geen drempels in verband met verkeerstrillingen, geen wegversmallingen maar wel parkeerplaatsen aanleggen. Ook wilden de mensen dat het groen werd vernieuwd en het fietspad behouden bleef.” Zelf heeft de gemeente gekozen om ook fietsstroken op de rijbaan aan te brengen. “Dat heeft twee voordelen”, aldus Tigges, “Ten eerste lijkt de weg optisch smaller en dat heeft een gunstige invloed op de snelheid van de weggebruikers. Daarnaast is de weg hierdoor voorbereid op de toekomst. Er komen steeds meer E-bikers en die kunnen vanwege hun snelheid gebruik gaan maken van deze nieuwe fietsstrook.”

Samenwerking

16 januari dit jaar werd de weg afgesloten. Er werd in fases gewerkt om de overlast zo veel mogelijk te beperken. Tigges: “Na het asfalteren wordt het groen ingeplant, dan is het plaatje helemaal compleet! We hebben in alle fases zo goed mogelijk naar de wensen van de inwoners geluisterd. Het leidde tot meer begrip voor de overlast. We hebben de opmerkingen en wensen zoveel mogelijk verwerkt. We zijn blij met deze feedback, voor ons leerzaam en een mooi voorbeeld van een goede samenwerking”.