DigiD aanvragen

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl.

Bij de gemeente Medemblik kunt u producten aanvragen met een webformulier. Soms moet u daarvoor inloggen met uw DigiD inlogcode. Vraag uw DigiD aan om toegang te krijgen tot websites en producten van de overheid.

In drie stappen je eigen DigiD-inlogcode.

Voor het verkrijgen van uw inlogcode hoeft u zich maar één keer aan te melden. Dat gaat eenvoudig:

  • Stap 1: Op www.DigiD.nl gaat u naar ‘Aanvragen DigiD’. Automatisch opent zich het DigiD-aanvraagscherm, herkenbaar aan het DigiD-logo.
  • Stap 2: U vult vervolgens uw burgerservicenummer, geboortedatum, postcode en huisnummer in. Ook kiest u zelf een gebruikersnaam met wachtwoord. DigiD stuurt dan per post een persoonlijke activeringscode naar het (huis)adres zoals u bekend bent bij uw gemeente.
  • Stap 3: Door de activeringscode samen met uw gebruikersnaam met wachtwoord in te vullen op het DigiD-activerings scherm (via het digitale loket van de overheidsinstelling of direct via http://www.DigiD.nl kies voor ‘Activeren DigiD’) activeert u uw registratie. U bevestigt nogmaals uw wachtwoord, of u kiest voor een nieuw wachtwoord, waarmee u voortaan gebruik kunt maken van een groeiend aantal elektronische overheidsdiensten.

Voor meer informatie over DigiD kunt u terecht op www.DigiD.nl

Pas op voor Phishing mail

Er zijn e-mails in omloop die u vragen om een digitaal formulier van de Belastingdienst in te vullen. Deze e-mails zijn niet afkomstig van DigiD. Criminelen proberen achter uw DigiD te komen. Klik niet op de link in de e-mail en gooi de e-mail weg. Als u inlogt op de echte DigiD inlogpagina dan begint het adres met https//digid.nl/.
Op www.digid.nl/veiligheid vindt u meer informatie.

Antwoorden op veel gestelde vragen over DigiD: www.digid.nl/vraag-en-antwoord

Uitgelicht