Taxatieverslag en Aanslag/WOZ-beschikking inzien

U kunt op deze pagina uw aanslag, WOZ-beschikking en taxatieverslag inzien. De manier waarop u dit kunt doen is:

Inwoners kunnen inloggen met DigiD van de eigenaar en/of gebruiker van de woning, het bedrijf en dergelijke. Dit is de persoon die vermeld staat op de aanslag/WOZ-beschikking.

Staat een bedrijf vermeld op de aanslag/WOZ-beschikking dan kunt u inloggen met het aanslagnummer en het aanslagbedrag. Bijvoorbeeld: aanslagnummer 201600009999900 en bedrag 449670 (€ 4.496,70).

Lukt het niet om het taxatieverslag online te bekijken dan kunt u mailen naar woz@medemblik.nl met vermelding van het adres van de woning, het bedrijf en dergelijke.

Het taxatieverslag en de aanslag/WOZ-beschikking worden niet aan een ander persoon dan de eigenaar/gebruiker verstrekt. No cure no pay-bureau's kunnen dus geen taxatieverslag namens hun cliënten opvragen.

Wat is een taxatieverslag?

De gemeente heeft van alle onroerende zaken een taxatieverslag. Hierop staat onder andere de WOZ-waarde van uw woning, bedrijf en dergelijke vermeld.

Op het taxatieverslag staan de volgende gegevens:

  • aanduiding van uw onroerende zaak
  • kadastrale gegevens
  • objectgegevens
  • marktgegevens bij een woning en van vergelijkbare woningen

Zijn de gegevens op het taxatieverslag niet juist wilt u ons dan bellen?

Wat is een aanslag/WOZ-beschikking?

De gemeente heft verschillende soorten belastingen en deze staan vermeld op de aanslag. Als u eigenaar bent van een onroerende zaak dan wordt ook de WOZ-waarde daarvan vermeld. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken.

Uitgelicht