Mantelzorg

Bent u mantelzorger? Heeft u vragen over een mantelzorgwoning? Of hoe u ondersteuning kunt krijgen? Of wilt u iemand een mantelzorgcompliment geven? Op deze pagina’s staan de antwoorden op uw vragen.

 • Mantelzorgwoning

  U zorgt voor iemand, bijvoorbeeld uw vader of moeder. Het is makkelijk als u dicht bij elkaar woont. Hoe regelt u dan een mantelzorgwoning? Welke regels gelden er? U leest het op deze pagina.

 • Mantelzorgondersteuning

  U zorgt langere tijd voor iemand in uw omgeving. Uw mantelzorg is van onschatbare waarde. Maar het is ook een (zware) belasting voor u. U staat er niet alleen voor: op deze pagina’s leest u hoe u ondersteuning kunt krijgen als mantelzorger.

 • Mantelzorg en werk

  Mantelzorg en werk zijn soms moeilijk te combineren. Maak daarom duidelijke afspraken met uw werkgever. Vaak zijn hiervoor dingen vastgelegd in het personeelsbeleid.

 • Mantelzorgvergoedingen

  Mantelzorg is vrijwillig en onbetaald. Toch zijn soms vergoedingen mogelijk. Omdat u door mantelzorg minder inkomsten heeft. Of extra kosten maakt, zoals reis- en zorgkosten. Op deze pagina staan de vergoedingsmogelijkheden op een rij.

 • Mantelzorgcompliment 2017

  Heeft u een mantelzorger en doet hij of zij dat gemiddeld 8 uur per week en langer dan 3 maanden in 2017? Dan kunt u voor hem of haar het mantelzorgcompliment 2017 aanvragen. Het mantelzorgcompliment 2017 bestaat uit een bedrag van 100 euro voor de mantelzorger. Daarnaast kunt u kiezen voor een lunchbon voor 2 personen of een arrangement voor 4 personen bij Kasteel Radboud. Ook dit is bedoeld voor de mantelzorger.

 • Veelgestelde vragen over mantelzorg