Nieuwsberichten

 • Thema fotomaand augustus is waterpret

  Het is vakantie en we gaan met de boot het water op. Op warme dagen gaan we zwemmen of onder de tuinsproeier om af te koelen. In augustus is het thema van Foto van de week: waterpret.

 • Adverteren in gemeentegids, pas op voor acquisitiefraude

  We krijgen momenteel meldingen van bedrijven die gebeld worden door ‘uitgevers van de Gemeentegids Medemblik’. Deze vragen of het bedrijf wil adverteren in de gids. Helaas lijkt dit een geval van acquisitiefraude.

 • Blij met de nieuwe gemeentegids?

  De nieuwe Gemeentegids van Medemblik 2017-2018 is vorige week bij u in de brievenbus gevallen. We onderzoeken momenteel of er nog toekomst is voor de gedrukte gemeentegids en vragen u, als inwoner van deze gemeente, om een korte vragenlijst in te vullen.

 • Archeologisch onderzoek onthult hechte band tussen Almersdorp en Opperdoes

  Archeologisch onderzoek bij de N239 heeft veel informatie opgeleverd over het verdwenen dorp Almersdorp. Het onderzoek laat zien wat de locatie van Almersdorp was. Daarnaast blijkt dat het dorp rond 1500 nauw verbonden was met Opperdoes. Uitgebreide analyse van het skeletmateriaal geeft inzicht in de gezondheid van de mensen die in de regio gewoond hebben. Gedeputeerde Cultuur van de provincie Noord-Holland, Jack van der Hoek, heeft donderdag het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport overhandigd aan onze wethouder Tigges.

 • Snoeihard tegen kanker

  Heeft u een Taxus Baccata in de tuin en moet u deze nog snoeien? De jonge scheuten bevatten bacatine, een belangrijke grondstof voor kankerbestrijdende geneesmiddelen.

 • Buurt veilig tijdens de zomervakantie?

  De zomervakantie is ook een gelegenheid voor het dievengilde om te scoren. Het risico op inbraak is dan ook een stuk groter. Toch kunt u dankzij Burgernetdeelnemers in uw buurt met een gerust hart op vakantie gaan. Want terwijl u geniet op een zonnige bestemming, waken zij over uw huis en bezittingen.