Nieuwsberichten

 • Burgemeesters en wethouders Westfriesland bezoeken jachtenbouwer Contest

  Burgemeesters en wethouders van de Westfriese gemeenten brachten vorige week een bezoek aan het bedrijf Contest in Medemblik.

 • Informatiebijeenkomst woningbouwplannen ijsbaan/gemeentewerf Abbekerk

  Al geruime tijd heeft de gemeente de voormalige gemeentewerf op het oog voor woningbouw. Grote woningbouwplannen voor Abbekerk op Nieuwe Veld en Reigerweg kunnen niet doorgaan. Het provinciaal beleid voor weidevogels heeft hier voorlopig een streep door gezet. Daarom gaan we op de locatie gemeentewerf/ijsbaan nu de mogelijkheid creëren voor woningbouw.

 • Code Oranje

  De door het KNMI afgegeven code Oranje resulteert woensdag 13 september in zware windstoten in de kustprovincies, waaronder Medemblik.

 • Samenwerken aan vitale, leefbare kernen; tweede nieuwsbrief

  Samenwerken aan vitale, leefbare kernen. Vanuit dat motto werkt gemeente Medemblik samen met kernraden en inwoners aan de leefbaarheid van onze kernen. Begin dit jaar kwam hierover een eerste Nieuwsbrief Leefbaarheid uit met daarin informatie over actuele initiatieven en projecten uit de kernen. Deze week verscheen de tweede editie.

 • Leugenbank voor Prins Hendrik

  Zaterdag 9 september onthulde burgemeester Frank Streng een unieke bank in het centrum van Medemblik. De zogenoemde ‘leugenbank’ is aan Harddraverijvereniging Prins Hendrik geschonken door de leden van de vereniging als aandenken aan het 175-jarig bestaan.

 • Andijker aardwarmte komt eraan

  Op het bedrijventerrein Het Grootslag te Andijk zijn inmiddels de eerste palen geslagen voor een zogeheten geothermische installatie. Hiermee kan straks grondwater uit zeer grote diepte worden gebruikt om de omliggende kassen te verwarmen.