Nieuwsberichten

 • Het ging flink mis; Hond bijt koe

  In het Overhoeksebos in Onderdijk mogen honden niet los lopen. Toch ging het daar vorige week flink mis door een hond die daar wel los liep. Een nietsvermoedende koe werd door deze hond volop in haar bek gebeten. De dierenarts had 1½ uur nodig om de wond te hechten. De gestreste koe begon daarmee aan een langzaam herstel. Van het incident hebben we aangifte gedaan bij de politie.

 • Schietoefeningen in het IJsselmeer

  Defensie houdt van 4 t/m 6 december schietproeven bij Medemblik.

 • Gemeenteraad kies voor duurzaamheid

  In de raadsvergadering van 16 november stelde de gemeenteraad van Medemblik het programma Duurzaamheid vast. Dit is een belangrijke mijlpaal op weg naar een duurzame gemeente. Het programma past helemaal bij de ambitie van het kabinet Rutte III die het klimaat tot speerpunt maakte. Ook de gemeenteraad erkent de urgentie van verduurzaming en verbindt zich aan de in het programma gestelde doelen.

 • Phishing mail: betaal niet!

  Heeft u de afgelopen dagen een mail ontvangen over een naheffing van de gemeentebelasting? U moet het bedrag vooral niet betalen. Het gaat hier om phishing-fraude.

 • Uitgelaten honden

  Zes weken lang gingen Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) op straat in gesprek met hondenbezitters met uitgelaten honden en gaven informatie over ons hondenbeleid. Dat deden ze in Wognum, Medemblik, Twisk, Andijk, Opperdoes en Wervershoof.

 • Gezocht: prominente muren in de gemeente

  De gemeente is op zoek naar inwoners die (een stuk van) hun gevelmuur beschikbaar willen stellen voor een kunstproject. Ben jij, of ken je iemand die mee wil helpen aan een mooiere leefomgeving? Laat het ons dan weten!