Hondenbelasting

In de gemeente Medemblik betaalt u hondenbelasting als u één of meer honden heeft. De hoogte van de belasting is afhankelijk van het aantal honden dat u bezit.

HondU hebt een hond en u betaalt nog geen hondenbelasting? Dan bent u verplicht hiervan aangifte te doen bij de afdeling gemeentebelastingen. U kunt hiervoor gebruik maken van een aangifteformulier. Ook kunt u het formulier telefonisch of per e-mail aanvragen, via telefoonnummer (0229) - 85 60 00 of woz@medemblik.nl.

Afmelden

Als uw hond komt te overlijden of u heeft op een ander manier afscheid genomen van uw hond, dan kunt u dit melden met het afmeldformulier. Met een verklaring van de dierenarts of van de nieuwe eigenaar.

Controles

Het blijkt uit de praktijk dat niet alle honden worden aangegeven. Wij voeren daarom regelmatig controles uit. Als geconstateerd wordt dat geen aangifte is gedaan leggen we alsnog een aanslag op met daarbij eventueel een forse boete. Vooruitlopend op de nieuwe huis- aan huiscontroles stellen wij iedereen die zijn of haar hond(en) nog niet heeft aangemeld, in de gelegenheid om de aangifte tot half juni alsnog te doen.