Wapen van Medemblik dingt mee naar Award Duurzaam Medemblik

Horecaondernemers uit Medemblik die duurzaam werken, worden uitgenodigd mee te doen aan de verkiezing van de Award Duurzame Ondernemer. Bij Hotel en Restaurant Het Wapen van Medemblik zijn al heel wat duurzame stappen gezet.

Wapen van Medemblik
Frank Bakker laat bij de komende keukenverbouwing van Het Wapen van Medemblik energiezuinige apparatuur plaatsen.

Bij verbouwingen van het kenmerkende pand in de Medemblikse binnenstad wordt al jaren lang gaandeweg rekening gehouden met duurzaamheid. Zo kregen de twee zalen tijdens de verbouwing led-verlichting. Het pand wordt sinds enige tijd verwarmd door een drietal kleinere nieuwe hoogrendementsketels die de plek innamen van een oude energievretende verwarmingsketel. Door de combinatie van hotel en restaurant is de keuken de hele dag in bedrijf. Na de verbouwing die daar na de jaarwisseling plaatsvindt, komt er deels nieuwe energiezuinige keukenapparatuur. Er worden  energiezuinige A++ koelkasten geplaatst. De keukenafzuiging werd al eerder vervangen. Deze kan ‘s nachts worden uitgeschakeld waarmee energie en geld worden bespaard. Verder maakt de huidige hittebrug plaats voor efficiëntere warmtelampen. Meer informatie op www.duurzaammedembik.nl.