Aanmelden verloren voorwerp

Als u in Medemblik een voorwerp bent verloren, kunt u via de website www.verlorenofgevonden.nl een lijst vinden met alle gevonden en verloren spullen in de regio. U kunt hier gemakkelijk zoeken door aan te geven wat u bent verloren, wanneer dit was en in welke plaats dit gebeurde.

Misschien is uw eigendom al gevonden en kunt u het, na aangifte van verlies, meteen komen ophalen.

Aanpak

Bent u iets verloren? Doe dan melding van verlies. Als uw voorwerp gevonden is, ontvangt u hierover bericht. Voor de gemeente is het echter onmogelijk om in alle gevallen met zekerheid vast te stellen dat het gevonden voorwerp daadwerkelijk uw verloren voorwerp is. Wij hopen hierbij op uw begrip. Als het voorwerp nog niet gevonden is, blijft het voorwerp als 'verloren' geregistreerd bij de gemeente.

Identiteitsbewijs kwijt?

Bent u uw rijbewijs, paspoort, identiteitskaart of vreemdelingendocument verloren? De gemeente neemt de melding en de aanvraag, ook als er sprake is van een misdrijf, in behandeling. Bij diefstal, zakkenrollerij, overval en andere misdrijven is het verstandig ook aangifte van dit misdrijf te doen bij de politie.

Spullen ophalen

Als u denkt eigenaar te zijn van een gevonden voorwerp, kunt u zich melden bij de balie van het gemeentehuis. Om het voorwerp te kunnen afhalen neemt u het formulier van vermissing mee, evenals een identiteitsbewijs. Gaat het om een fiets - scooter e.d. vergeet dan niet, naast het proces-verbaal van de politie en uw identiteitsbewijs, ook de (fiets)sleutel mee te nemen.

Diefstal

Als u vermoedt dat uw eigendom is gestolen, dan doet u aangifte bij de politie. Diefstal blijft immers een politiezaak! U kunt aangifte doen op het politiebureau of via de website van politie.

Tips

Heeft u iets gevonden? Op de pagina aanmelden gevonden voorwerp vindt u meer informatie.
Ik kan niet vinden wat ik zoek
Klantcontact Centrum