Mantelzorg

Bent u mantelzorger? Heeft u vragen over een mantelzorgwoning? Of hoe u ondersteuning kunt krijgen? Of wilt u iemand een mantelzorgcompliment geven? Op deze pagina’s staan de antwoorden op uw vragen.

 • Mantelzorgwoning

  U zorgt voor iemand, bijvoorbeeld uw vader of moeder. Het is makkelijk als u dicht bij elkaar woont. Hoe regelt u dan een mantelzorgwoning? Welke regels gelden er? U leest het op deze pagina.

 • Mantelzorgondersteuning

  U zorgt langere tijd voor iemand in uw omgeving. Uw mantelzorg is van onschatbare waarde. Maar het is ook een (zware) belasting voor u. U staat er niet alleen voor: op deze pagina’s leest u hoe u ondersteuning kunt krijgen als mantelzorger.

 • Mantelzorg en werk

  Mantelzorg en werk zijn soms moeilijk te combineren. Maak daarom duidelijke afspraken met uw werkgever. Vaak zijn hiervoor dingen vastgelegd in het personeelsbeleid.

 • Mantelzorgvergoedingen

  Mantelzorg is vrijwillig en onbetaald. Toch zijn soms vergoedingen mogelijk. Omdat u door mantelzorg minder inkomsten heeft. Of extra kosten maakt, zoals reis- en zorgkosten. Op deze pagina staan de vergoedingsmogelijkheden op een rij.

 • Mantelzorgers gratis verzekerd

  Bent u mantelzorger (en/of vrijwilliger) in de gemeente Medemblik? Dan bent u automatisch verzekerd tegen risico's die met het werk gepaard gaan.

 • Mantelzorgcompliment 2017

  Heeft u een mantelzorger en doet hij of zij dat gemiddeld 8 uur per week en langer dan 3 maanden in 2017? Dan kunt u voor hem of haar het mantelzorgcompliment 2017 aanvragen. Het mantelzorgcompliment 2017 bestaat uit een bedrag van 100 euro voor de mantelzorger. Daarnaast kunt u kiezen voor een lunchbon voor 2 personen of een arrangement voor 4 personen bij Kasteel Radboud. Ook dit is bedoeld voor de mantelzorger.

 • Project Welverdiend 2017

  De gemeente Medemblik heeft een innovatiesubsidie aan het project “Welverdiend” van Omring toegekend. Via dit project gaat Omring namens de gemeente Medemblik met kleine groepjes mantelzorgers een leuke activiteit ondernemen. Tevens is er ruimte voor het uitwisselen en het delen van ervaringen. Aan dit project kunnen in totaal 200 mantelzorgers deelnemen, verdeeld over acht activiteiten.

 • Avond voor Mantelzorgers 2017

  In het kader van de Dag van de Mantelzorg organiseert de gemeente Medemblik op donderdag 9 november 2017 een speciale avond voor mantelzorgers.

 • Veelgestelde vragen over mantelzorg