Wijkteams

Wij hebben ervoor gekozen geen traditioneel Wmo-loket in te richten. In plaats daarvan werken wij met wijkteams. Dit onder het motto: ‘makkelijk, snel en dichtbij’.

Concreet betekent dat: u hoeft niet alleen naar verschillende zorgloketten als u hulp nodig heeft. Dat doet uw contactpersoon van het wijkteam met u. Hij/zij is uw aanspreekpunt en houdt overzicht.

De wijkteams zijn uw 1e aanspreekpunt bij vragen over de Wmo of Jeugdwet.

Advies en hulp van de wijkteams zijn gratis.

Het wijkteam in uw regio

Er zijn 3 wijkteams in Medemblik:

  • Wijkteam West voor de kernen Wognum, Nibbixwoud, Zwaagdijk-West, Lambertschaag, Benningbroek, Abbekerk en Sijbekarspel.
  • Wijkteam Midden voor de kernen Medemblik, Twisk, Opperdoes, Hauwert, Midwoud en Oostwoud.
  • Wijkteam Oost voor de kernen Andijk, Wervershoof, Onderdijk en Zwaagdijk-Oost.

Een afspraak maken met uw wijkteam

Gebruik het webformulier of bel naar (0229) 85 60 00.

Een medewerker van het wijkteam komt dan bij u thuis. Hij/zij bespreekt uw vraag en de oplossingen met u. Samen gaan jullie op zoek naar oplossingen. We doen dus nadrukkelijk óók een beroep op u: uw eigen mogelijkheden en (financiële) middelen. Voor zover mogelijk, uiteraard.

Bij deze gesprekken mag u iemand uitnodigen. Bijvoorbeeld een vriend, familielid of bekende. Via ons kunt u ook een onafhankelijke, professionele cliëntondersteuner inschakelen. Dit is kosteloos.

Als blijkt dat een indicatie noodzakelijk is, regelt het wijkteam die voor u.

U kunt nu al direct uw mogelijkheden in kaart brengen. Ga daarvoor naar de Hulpwijzer.

Vragen?

Heeft u vragen over de wijkteams? De teamleden staan altijd voor u klaar om die te beantwoorden. Ook daarvoor kunt u het webformulier gebruiken of bellen naar (0229) 85 60 00.