Geboortebos

Wij vinden dat ieder kind het verdient om op te groeien in een gezonde en groene omgeving. Daarom zijn wij een geboortebos begonnen in het Overhoekse Bos. U kunt een geboorteboom aanvragen ter ere van de geboorte van een kind dat in Medemblik is geboren (of na geboorte in een ziekenhuis buiten de gemeente, is ingeschreven bij gemeente Medemblik).
Het is een blijvend aandenken ter ere van de geboorte van een kindje.

Meedoen

U kunt een boom bestellen op de website van nationale boomfeestdag. De bomen worden een keer per jaar op de tweede woensdag van maart geplant tijdens een feestelijke plantdag. Bij iedere boom wordt een paaltje geplaats met de naam en geboortedatum van het kind. Zo weet je precies welke boom van wie is. 

Kosten

Voor het planten van een geboorteboom in het geboortebos wordt een eenmalige bijdrage van 75 euro gevraagd. Dit is een kleine bijdrage in de totale kosten. Deze bestaan uit de aanschaf van een boom (inclusief boompalen en boomband), naambordje, palen, administratie en het onderhouden van de boom. U kunt een boom aanvragen via de website van Stichting Nationale Boomfeestdag www.boomfeestdag.nl

Feestelijke plantdag

Eens per jaar organiseren wij een gezamenlijk plantmoment onder leiding van onze buitendienst. Op de tweede woensdag van maart, nationale boomfeestdag, planten (groot)ouders, broertjes, zusjes of andere familieleden de boom voor een nieuwe kleine inwoner van Medemblik. We maken er samen een feestelijke ochtend van.

Locatie

Het geboortebos wordt ingericht in het Overhoekse bos in Onderdijk-Wervershoof nabij roeivereniging de ‘Kogge’. Het bos is vrij toegankelijk voor iedereen. U kunt uw fiets of auto parkeren op de parkeerplaats aan de Dirk Bijvoetweg 15 a, 1693 HM Wervershoof.