Trouwambtenaren

  • De buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABs) sluit het huwelijk of geregistreerd partnerschap
  • Uiterlijk 3 weken voor de grote dag heeft u een gesprek met de BABs om de details door te praten
  • Onze trouwambtenaren stellen zich hieronder aan u voor

M. (Marisca) Boers

Verbinding is alles, samengebundelde kracht, Gefeliciteerd!!!!!!!!! JULLIE GAAN TROUWEN, omdat jullie van elkaar houden, jullie hebben JA gezegd tegen het huwelijk! En nu wordt het officieel ten overstaande van jullie dierbaren, hoe spannende is dat. Ik wil er graag voor jullie zijn om jullie te begeleiden naar een van de mooiste dagen van je leven. In een persoonlijk gesprek, het trouwinterview bespreken we alle ins en outs van de ceremonie.  Samen vinden wij de juiste toon! Mijn ervaring is dat het bruidspaar na het gesprek nog meer zin heeft in de grote dag, JULLIE TROUWDAG. Een mooie ceremonie is alles, met Marisca Boers als BABS krijgt jullie trouwdag een gouden rand!

Ik hou van mijn liefde, mijn man Michel. We zijn getrouwd en samen hebben wij drie prachtige zonen gekregen. Ik wens iedereen alle geluk en vooral liefde. Mensen echt mogen verbinden, ja dat is keer op keer mijn PASSIE. Voor meer info verwijs ik u naar mijn website www.mariscaboers.nl

L. (Lia) Bot-Hoedjes

Foto van Lia Bot-Hoedjes

Sinds 1991 ben ik babs en heb ik inmiddels aan ruim 500 huwelijken mijn medewerking mogen geven. Ik vind het nog steeds heel bijzonder om een bijdrage te mogen leveren op een van de mooiste dagen in het leven van bruidsparen.

Via een kennismakingsgesprek probeer ik in de toespraak datgene over te brengen wat het bruidspaar bedoeld heeft. De juiste toon én de gehele entourage spelen daarbij een belangrijke rol.

M. (Marianne) Brom-Postma

Foto van Marianne Brom-Postma

Op 1 april 1999 ben ik beëdigd en begon er voor mij een nieuwe fase in mijn leven. Het werk als medisch secretaresse liet ik achter mij en omarmde mijn nieuwe werk als trouwambtenaar in de gemeente Medemblik, inmiddels ook in Stede Broec, Drechterland en Enkhuizen.

Inmiddels ruim 20 jaar en 950 huwelijksvoltrekkingen verder kan ik zeggen dat dit ‘werk’ voor mij als een zegen voelt. Het mooiste dat mij, buiten mijn man en kinderen, is overkomen. Het is een passie. Emoties mogen er zijn, zowel de lach als de traan etc. Dat is het leven in z’n volle omvang.

Achter elke voordeur (of mij mij thuis) mag ik elke keer luisteren naar unieke verhalen van mensen/koppels. De tijd staat voor mij dan stil. Onderweg naar huis voel ik me altijd zielsgelukkig, mede door het feit dat mij zo veel wordt toevertrouwd. Dezelfde of de volgende dag maak ik de toespraak. Ik ben dan volledig geïnspireerd, waardoor er een unieke toespraak ontstaat, waar het bruidspaar zich achteraf in moet herkennen Dat is mijn doel. Op mijn website stel ik mij uitgebreider voor: www.mariannebrom.nl.

C. (Caroline) Bronner

Foto van Caroline Bronner

Jullie gaan trouwen omdat jullie van elkaar houden en om zo samen in het leven verder te gaan.

Mijn naam is Caroline Bronner. Ik werk graag met en voor mensen, vandaar dat ik me ook zeer verrijkt zou voelen met jullie keuze voor mij. Dat is ook de reden dat ik vele jaren, met heel veel plezier, in de zorg heb gewerkt.

Jullie trouwdag zal een onvergetelijke dag voor jullie worden. Daarom kunnen jullie op mijn volledige inzet en enthousiasme rekenen om mijn deel van deze voor jullie zo bijzondere dag, tot een succes te maken.

Om te beginnen kijk ik er naar uit om met jullie kennis te maken en wil in alle rust één en ander met jullie doorspreken. Ik maak graag een afspraak met jullie. Wie weet tot dan...

K. (Klaas) Burger

Foto van Klaas Burger

Ik ben geboren en getogen en nog steeds wonende in Andijk. Sinds het jaar 2000 ben ik trouwambtenaar van Andijk, dat vanaf januari 2011 onderdeel van Medemblik is geworden.

In die periode van 10 jaar heb ik een 100-tal huwelijken en geregistreerd en partnerschappen afgesloten. Het merendeel van de bruidsparen afkomstig was uit West-Friesland. Ik hoop nog voor vele mensen het huwelijk te mogen voltrekken. Ik zal er alles aan doen om die dag mede tot een feestelijke dag te maken.

M. (Marja) Delmeer-ten Katen

Foto van Marja Delmeer-ten Katen

Sinds 1995 heb ik al veel bruidsparen mogen trouwen. Hoe, wie, of waar men trouwt; het blijft voor mij bijzonder iets aan deze mooie dag toe te mogen voegen.

Samen met het aanstaande bruidspaar bereid ik hun ceremonie voor. Ik probeer hen zo goed mogelijk te leren kennen, om op deze manier aan te sluiten bij de wensen die zij voor hun trouwdag hebben.

Elk bruidspaar is uniek en dat geldt ook voor elke trouwceremonie. Als trouwambtenaar wil ik graag mijn bijdrage te leveren aan "een dag om nooit te vergeten".

I. (Ineke) van Duin

Foto van Ineke van Duin

Ik woon sinds 1991 in Andijk samen met mijn man en 3 zoons. Ik ben als kleuterleidster 12 jaar werkzaam geweest in Alkmaar en later in Andijk. Bij diverse sportverenigingen ben ik actief bij de jeugd of in het bestuur. Tegenwoordig werk ik als administratieve kracht.

Betrokkenheid en werken met mensen boeit mij bijzonder. Het is voor mij dan ook een uitdaging om dat gedeelte van “jullie dag”, waaraan ik een bijdrage mag leveren, tot een onvergetelijk moment te maken. In samenspraak met jullie zal ik in ieder geval mijn uiterste best doen om er iets speciaals van te maken.

S.J.I. (Sandy) Laan

Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Ik ben getrouwd en moeder van twee mooie dochters, Demy en Suus. Ik werk sinds 2001 als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, het leukste werk dat ik ooit heb gedaan. Ik vind het een voorrecht om op een belangrijke dag als de huwelijksdag een rol te mogen vervullen en een bijdrage te leveren aan het slagen ervan. Ik wens jullie alvast heel veel plezier met de voorbereidingen van de huwelijksdag en heel veel geluk voor de toekomst.

A. (Alida) Langedijk

Foto van Alida Langedijk

Als geboren en getogen West-Friese, Medembliks welteverstaan, vind ik het ontzettend leuk om ook bij de Gemeente Medemblik huwelijken te mogen sluiten.

Dit persoonlijk toespreken en het officieel mensen aan elkaar verbinden vind ik fantastisch om te doen. Trouwen is tenslotte een bijzondere aangelegenheid en één van de hoogtepunten in iemands leven. En met recht. Het is toch uniek om met een speciaal iemand je leven vorm te gaan geven en lief en leed te delen?

Daarnaast is het spannend allemaal, veel geregel en gezoek om de trouwdag optimaal te laten verlopen. Wanneer je als bruidspaar dan weet dat het officiële gedeelte ‘het ja- woord’, bij de Gemeente Medemblik op een goede en persoonlijke manier gebeurt. Dan geeft dat een stukje rust.

D. (Denise) Renshoff-Bijlsma

Op de foto mevrouw Denise Renshoff- Bijlsma. Zij staat buiten in de zon met op de achtergrond een volle groene boom met daarnaast in het perk roze bloemen. Mevrouw draagt een mouwloos rode jurk of shirt en draagt haar haar halflang

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! 

Zijn jullie op zoek naar een trouwambtenaar die een persoonlijke toespraak geeft in een ontspannen setting, met indien gewenst ruimte voor spelende kinderen en een grapje tussendoor? Willen jullie het ja-woord bewust meemaken en even stilstaan bij elkaar en de mensen om jullie heen? Dan zou ik jullie graag trouwen!

Ik ben Denise Renshoff-Bijlsma, 35 jaar. Ik ben moeder van 3 meiden van 7, 4 en 1 jaar. 
Ik sta 3 dagen voor de klas op een basisschool in Hoorn. In mijn vrije tijd ga ik graag op stap met mijn gezin, familie en vrienden. Ik hou van tennissen, wandelen en uit eten gaan. We houden ook van mooie reizen maken, van Scandinavië tot Thailand, van Portugal tot Amerika. 

Op 1 juli 2014 zijn mijn man en ik getrouwd. Wat een bijzondere dag! Alle belangrijke mensen waren bij ons, de zon scheen, iedereen lachte en onze dochter van bijna 2 jaar was bruidsmeisje. Ik voelde me heel speciaal!
Ik hoop dat jullie bij de gemeente Medemblik de mooiste dag van jullie leven zullen beleven. Ik wil daar, als jullie trouwambtenaar, graag aan bijdragen!

D. (Daphne) Scholtens

Foto van Daphne Hollenberg-Scholtens

Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Mijn naam is Daphne Scholtens en ik zou heel graag jullie huwelijk willen sluiten.

Ik geloof in De Liefde en voor deze speciale dag – waarop jullie heel bewust voor elkaar kiezen – maak ik met alle plezier een unieke en persoonlijke speech voor jullie. Daarvoor hebben we van tevoren natuurlijk een aantal keer contact, zodat ik jullie wensen hier in mee kan nemen.

Ik ben zelf ruim 12,5 jaar gelukkig getrouwd met mijn grote liefde Frank en samen hebben we 2 kinderen, Carmen en Luna. Wij wonen in Andijk, binnen de gemeente Medemblik.

Ik wens jullie voor nu alvast veel succes met alle voorbereidingen en de aanloop naar jullie grote dag!

A. (Annemarie) Slagter-Kool

Mevrouw Annemarie Slagter- Kool draagt haar haar in een knot bovenop haar hoofd. Het is een professionele foto met een grijze achtergrond. Mevrouw draagt een fleurig blauw shirt met ronde hals.

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Tijd om te starten met de voorbereiding van jullie onvergetelijke dag. Eén van de dingen die daarbij komt kijken is het kiezen van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand om jullie huwelijk te voltrekken. Ik, Annemarie Slagter-Kool, ben één van de personen die dit voor de gemeente Medemblik mag doen. Ik ben zelf al een aantal jaren getrouwd met mijn man Bas en samen hebben wij een dochter.

Wat ik bij een huwelijksvoltrekking het allerbelangrijkste vind is de persoonlijke touch. Het is jullie huwelijk dus ik zal zorgen dat het een feest van herkenning wordt. Niet alleen voor jullie maar ook voor jullie familie, vrienden en andere aanwezigen. Voorafgaand aan het grote moment hebben we contact met elkaar zodat ik jullie kan leren kennen en zodat jullie mij kunnen meenemen in jullie verhaal. Samen maken we er een onvergetelijk moment van.

Heel veel succes met de voorbereidingen en wie weet zien we elkaar in de aanloop naar jullie grote dag!

E.C. (Gidus) van de Swaluw

Foto van Gidus van de Swaluw

Mijn naam is Gidus van de Swaluw, getrouwd met Ria, vader van twee uitgevlogen dochters Sascha en Barbara en sinds kort opa van Niek.

Dit lijkt mij meer dan voldoende info over mijzelf. Want ieder gesprek met het aanstaande bruidspaar begin ik met de vraag: ‘Hoe willen jullie de mooiste dag van je leven invullen?'

Het gaat dus om jullie en niet om mij. Ik doe mijn best om het daadwerkelijk ‘jullie dag’ te laten zijn. Een dag waarvan je nog lang na zult genieten en waarin de huwelijksceremonie precies zo is geweest als jullie het graag wilden. Als dat wordt bereikt is het ook voor mij geslaagd.

M. (Mieke) Veerman

Foto van Mieke Veerman

Ik vind het leuk om telkens opnieuw met woorden een “klein portret” van een bruidspaar te schilderen. Het is een uniek portret, omdat elk bruidspaar ook uniek is.

Voor elk bruidspaar schrijf ik na een gesprek een passende en persoonlijke toespraak waarin zeker ruimte is voor een lach en waar nodig ook voor de ernst van het leven.

Mijn uitgangspunt is om samen met het bruidspaar van hun huwelijksvoltrekking een gebeurtenis te maken waarop nog lang met veel plezier kan worden teruggezien. Zie ook mijn website.

D. (Deborah) Wouts

Mevrouw Deborah Wouts is afgebeeld op een zwart- wit foto. Zij draagt haar haar tot net over de schouders. De foto is  gemaakt in een smal straatje.

De eerste stap is gezet. Jullie hebben melding gedaan van jullie voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Van harte gefeliciteerd!!

Ik wil mij graag in het kort voorstellen. Ik ben Deborah Bakker-Wouts en sinds december 2018 beëdigd als één van de trouwambtenaren van de gemeente Medemblik. Een "jonkie" zou je denken maar, dat is niet helemaal waar. Doordat ik in voorgaande jaren bij burgerzaken heb gewerkt, heb ik al heel wat huwelijken en geregistreerd partnerschappen mogen sluiten. Ook vanuit de familie en vriendenkring. Dit heb ik als zeer speciaal ervaren. Iedereen is anders en heeft zijn eigen verhaal. Aan mij de eer om samen met jullie dit tot een mooie speech samen te laten komen. Voor nu wens ik jullie alvast een fijne voorbereiding.

Eigen ambtenaar

Het is ook mogelijk om een ‘eigen’ buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand uw huwelijk te laten voltrekken of partnerschap te laten registreren. Onder de volgende voorwaarden:

  • De BABs is in een andere gemeente al benoemd en beëdigd
  • U moet een verzoek indienen, met daarbij een afschrift van het beëdigingsbesluit en het benoemingsbesluit.
  • De aanvraag kan door het bruidspaar gedaan worden
  • De trouwambtenaar is verantwoordelijk voor het halen en terugbrengen van de huwelijksakte

De trouwambtenaar ontvangt ongeveer 6 weken van te voren het benoemingsbesluit thuis.

Aan het benoemen van een eigen trouwambtenaar zijn geen kosten verbonden. U betaalt wel de normale huwelijksleges.