Drank- en horecavergunning
- u wilt een horecaonderneming of slijtersbedrijf starten, overnemen, uitbreiden of veranderen
- denk bij een horecabedrijf aan een hotel, restaurant, café, snackbar, discotheek, buurthuis of clubhuis
- uw horecapand maar ook uw personeel dienen aan een aantal eisen voldoen
- u kunt gevraagd worden om Bibob formulieren in te vullen
- cafetaria's en levensmiddelenbedrijven mogen alleen zwak alcoholische dranken verkopen en hebben daardoor geen vergunning nodig
Voorwaarden vergunning
U mag geen alcohol verkopen aan kinderen jonger dan 18 jaar. U kunt de vergunning krijgen als u voldoet aan de volgende voorwaarden:
- alle leidinggevenden zijn minimaal 21 jaar
- alle leidinggevenden zijn van goed gedrag
- er is altijd minimaal 1 leidinggevende aanwezig
- elke leidinggevende heeft een Verklaring sociale hygiëne
- uw horecabedrijf of slijter voldoet aan bepaalde eisen over oppervlakte, hoogte, ventilatie en toiletruimte
Voor verenigingen en stichtingen die alcohol verkopen gelden extra voorwaarden;
- u moet de huisregels ophangen in de kantine(s)
- u moet cursussen bieden voor vrijwilligers achter de bar
- u moet een bestuursreglement opstellen in verband met de sociale hygiëne
Wijziging leidinggevende doorgeven
Als u in de horeca een nieuwe leidinggevende in dienst neemt of er gaat een leidinggevende weg, meldt dit bij de gemeente.