24 uur zeilen en puzzelen

Op 23, 24 en 25 augustus bruist het in de havens van Medemblik. Zoals elk jaar staat weer het spetterende zeilevenement voor de deur; de 24 Uurs Zeilrace! Dit jaar vindt de 55ste editie plaats, georganiseerd door de ‘ Kustzeilers’.

De wedstrijd en prestatietocht betekent spanning en uitdaging voor ervaren en minder ervaren zeilers. Het is een uniek evenement waar goed zeemanschap, teamwork, uithoudingsvermogen en tactiek om te hoek komt kijken. Wie maakt de meeste mijlen binnen de tijd?

Burgemeester Frank Streng: “24 uur zeilen en een zo groot mogelijke afstand afleggen. Het concept is eigenlijk heel simpel, maar ieder jaar weer geniet ik enorm van dit bijzondere gebeuren. De 24-uurs zeilrace hoort bij de vele prachtige evenementen die we hebben in onze gemeente”.

Inschrijven deelname

Wedstrijdzeilers en recreatieve toerzeilers kunnen zich t/m 16 augustus 17.00 uur inschrijven voor de 55e Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace die op 23 & 24 augustus wordt gehouden. Houdt u van zeilen en puzzelen? Dan is de 24 Uurs voor u het unieke evenement om alle vaardigheden te combineren. https://www.24uurszeilrace.nl/Inschrijving/Inschrijven.aspx

Finish op 24 augustus in Medemblik

Na 24 uur zeilen worden de deelnemers feestelijk verwelkomd door honderden toeschouwers in de haven van Medemblik. Een prachtig schouwspel vormt hier de indrukwekkende aankomst van circa 300 schepen. Zien hoe dat er uitziet? Kijk dan naar dit filmpje uit 2017; https://www.zeilen.nl/zeilen-tv/beelden-intocht-24-uurs

Of kom het met eigen ogen zien op zaterdag 24 augustus. Tussen 19.00 en 20.00 uur finishen de deelnemers massaal voor de kust van Medemblik en zoeken dan een plek voor de nacht in een van de vier havens. Op de kade is er tot middernacht feest en muziek.

Naar overzicht