Aandacht voor zwerfafval tijdens evenementen

Deze zomer vragen we tijdens evenementen extra aandacht voor het verminderen van zwerfafval. We doen dit met Party Prikkers en afvalbakken.

Tijdens de kermis in Wervershoof en het evenement ‘Rondom’ in Medemblik voeren we actie tegen zwerfafval. Er staan ‘afvaleilanden’ met rode afvalbakken met de opdruk ‘Medemblik schoon’. Deze geven bezoekers de gelegenheid om hun flesjes, patatbakjes, blikjes, peuken, papier enzovoorts in de bak te gooien in plaats van op straat.

Extra aandacht voor het terugdringen van zwerfvuil vragen de ‘Party Prikkers’. De professionals maken de mensen bewust van het afvalprobleem. Gehuld in een ludieke outfit gaan zij het gesprek aan met de bezoekers. Daarnaast prikken ze zwerfafval, omdat goed voorbeeld doet goed volgen.

Goed bezig!

Het eerste evenement waarop de Partyprikkers werden ingezet, was de kermis van Medemblik. De Partyprikkers ontvingen hier positieve reacties, zoals complimenten en tips om de stad nóg schoner te maken. “Ik heb het altijd heel belangrijk heeft gevonden om mijn (klein)kinderen op te voeden met het idee van 'afval houd je bij je en gooi je weg in de prullenbak zodra dat kan”. Of “Ik neem m’n petje voor jullie af” “Dat is helemaal een ramp die peukentroep” “Meiden goed bezig, zo hoort het”.

Eén van de grote ergernissen

Onze gemeente werkt graag samen met inwoners en bezoekers aan een schoner Medemblik. Alles wat in de afvalbakken terechtkomt wordt immers geen zwerfafval. Zwerfafval is één van de grote ergernissen van veel mensen.

Naar overzicht