Brandweerlintjesregen

Lintje voor Jos Neefjes bij afscheid

Afgelopen weekend reikte burgemeester Frank Streng 22 Koninklijke onderscheidingen uit aan leden van diverse blusgroepen in de gemeente.

Vrijdag ontving Jos Neefjes uit Wervershoof de versierselen als Lid in de orde van Oranje Nassau. Neefjes sluit een respectabele loopbaan af bij de Brandweer. Hij zette zich gedurende 36 jaar in voor de Vrijwillige Brandweer. Als lid van blusgroep Wervershoof, als commandant en later in de rol van regionaal officier.

Brandweervrijwilligers van diverse posten met burgemeester Frank Streng

21 brandweervrijwilligers

Zaterdag 16 november kwamen leden van de verschillende blusgroepen uit de gemeente bijeen voor de uitreiking van 21 lintjes aan brandweervrijwilligers van de posten Wervershoof, Wognum, Nibbixwoud en Abbekerk-Sijbekarspel. Allemaal zijn ze minimaal 20 jaar lid van de Vrijwillige brandweer en daarom benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Post Wervershoof; Ronald Steltenpool, Ard Boos, Dirk Vreeker, Jan Verlaat, Marcel Schutte, Peter Mol, Peter Neefjes, Ton Koper, Patrick Nugter.

Post Wognum: Chris Beerepoot, Johan Bekkenutte, John Huisman, Niels Kroon en Ron Baas.

Post Nibbixwoud:  Bart van Meel, Wilfred Ooijevaar, Jan Ooijevaar en Rob Blank.

Post Abbekerk-Sijbekarspel: Piet Winkel, Jaap Bontekoning en Pim Koorn.

Burgemeester Frank Streng is trots op zijn manschappen. “De brandweer anno 2019 is een professionele organisatie waarop onze inwoners kunnen vertrouwen. Vrijwilligers zijn nét als beroeps, mensen die klaarstaan voor onze veiligheid."

Naar overzicht