Update coronavirus (Covid-19)

Vorige week schreven we al over aanpassingen in de dienstverlening van de gemeente. Daar komt nu – door aangescherpte maatregelen van het Rijk en de RIVM – nog een aantal veranderingen bij. We zetten alle aanpassingen voor u op een rijtje.

Openingstijden en bereikbaarheid

Heeft u een afspraak op het gemeentehuis? Heel veel dingen kunt u ook via de site regelen zonder dat u ervoor naar het gemeentehuis hoeft. Moet u er echt voor langs komen? Bedenk dan of het mogelijk is om deze afspraak uit te stellen. Kan de afspraak niet wachten, dan kunt u telefonisch, per app of chat afspraken maken. Blijf in ieder geval thuis als u de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Onze telefonische bereikbaarheid kan iets minder zijn dan u van ons gewend bent. We vragen u om uw begrip hiervoor. Via de chat en Whatsapp zijn we op dit moment goed bereikbaar.

Langere doorlooptijden

Het kan langer duren dan gebruikelijk voordat u een antwoord krijgt op een brief of aanvraag. Dat komt bijvoorbeeld doordat de post op een andere manier verwerkt moet worden. We vragen om uw begrip hiervoor.

Wijkteams

De medewerkers van onze wijkteams doen geen huisbezoeken. Ze maken wel telefonische afspraken. Staat er een afspraak ingepland? Dan neemt een medewerker van het wijkteam contact met u op.

Trouwen

Trouwerijen kunnen – in overleg – doorgaan. We houden ons aan de richtlijnen en adviezen van het RIVM. Dat kan betekenen dat er aanpassingen zijn in bijvoorbeeld het aantal gasten.

Documenten worden thuisbezorgd

Heeft u een paspoort of rijbewijs aangevraagd? Dan bezorgen we die vanaf nu bij u thuis. U kunt deze niet zelf ophalen. Uiteraard zijn er geen extra kosten aan verbonden. Het is mogelijk dat de levertijd iets langer is.

Geen inloopspreekuren en formulierenbrigade

Tot en met 6 april zijn er geen inloopspreekuren van bijvoorbeeld wijkteams, schuldhulpverlening of formulierenbrigade. Heeft u toch hulp nodig? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (0229) 85 60 00 en kies optie 1.

Bedrijven

Voor ondernemers in onze gemeente hebben de nieuwe maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus grote gevolgen. Logischerwijs leven er bij onze ondernemers veel vragen. Voor al uw vragen over bedrijfsvoering, personeel en regelingen kunt u het beste contact opnemen met het Coronaloket van de Kamer van Koophandel.

Het Coronaloket van de KvK is op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar via 0800 21 17.

Ook heeft de KvK de meeste gestelde vragen met bijbehorende antwoorden al gebundeld. Deze kunt u bekijken via: https://www.kvk.nl/corona/

Zie ook

Naar overzicht