CPO groep DEK-terrein viert mijlpaal

Wethouder Andrea van Langen en Marjolein Maas, voorzitter van de CPO-groep DEK-terrein ondertekenden een intentieovereenkomst. Reden voor een klein feestje! In strandpaviljoen De Zoete Zee kwam de CPO-groep bij elkaar om deze mijlpaal te vieren. Op een steenworp afstand van waar ze straks samen gaan bouwen en wonen.

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Een manier van samen woningbouw ontwikkelen die nog vrij nieuw is. Het is een complex proces waarin je afhankelijk bent van andere deelnemers. Hierdoor sneuvelen uiteindelijk veel initiatieven. Wat dat betreft heeft deze groep in Medemblik een primeur. Hoewel de start van dit CPO-traject niet zonder slag of stoot verliep, is inmiddels wel het plan van aanpak goedgekeurd.

Wethouder Van Langen vindt het mooi om te zien dat deze groep tot dit punt is gekomen: “Ik wens jullie veel succes met alle vervolgstappen. Terwijl jullie je droomhuis ontwerpen, ontstaat hoop ik - nog voor de eerste steen gelegd is -  een hechte groep van goede buren en vrienden; de basis voor een fijne buurt om in te wonen.’

Naar overzicht