Eerste Geboorteboom in Medembliks Geboortebos

Foto van planten geboorteboom. Wethouder Adrea van Langen en de moeder van baby Isabel Euser, links de vader met een nichtje en Ria Manshanden (GroenLinks)
Rechts: Wethouder Adrea van Langen en de moeder van baby Isabel Euser, links de vader met een nichtje en Ria Manshanden (GroenLinks).

Op 13 maart is de eerste Geboorteboom, voor Isabel Euser, in het Geboortebos in Medemblik geplant. Deze koningslinde staat symbool voor een gezonde en groene leefomgeving voor elk kind. Wethouder Andrea van Langen en Ria Manshanden, (GroenLinks) initiatiefneemster van het plan voor het Geboortebos. Zij waren dan ook getuige van de ‘geboorte’ van dit Geboortebos. Naast hun symbolische waarde dragen Geboortebomen bij aan een gezonde leefomgeving.

De boom is geplant voor Isabel Euser die 1 februari jl. werd geboren in Medemblik. Na het planten hingen de jonge ouders, de wethouder en raadslid Manshanden wensbladen in de boom met wensen voor Isabel en alle toekomstige generaties. Het bos bevindt zich in het Overhoekse bos in Wervershoof/Onderdijk en is vrij toegankelijk voor iedereen.

Wethouder Van Langen: “Mijn wens is dat veel (groot)ouders ter gelegenheid van de geboorte van hun (klein)kind een Geboorteboom planten. Zodat een prachtig vol bos ontstaat. Want hoe meer bomen, hoe groener de omgeving en hoe schoner de lucht voor de komende generaties.”

Lees hier meer over het geboortebos.

Naar overzicht