Expositie landschapsschilderijen in gemeentehuis

Een landschapsschilderij van Wendy Verbeek, op het schilderij is een zonsondergang afgebeeld aan het water. Op de voorgrond een gedeelte van een schip en nostalgische lantaarnpalen

In het middengebouw van het gemeentehuis in Wognum is tot februari een expositie te zien van landschapsschilderijen door Wendy Verbeek uit Hoorn.

De schilderijen; aquarellen, olieverfdoeken en acrylverfwerken zijn vanaf 2017 door de Hoornse vervaardigd. Zij laat zich inspireren door de natuur en fotografeert - onderweg op de fiets - het steeds wisselende landschap met vooral de prachtige luchten.

De foto’s die ze dan maakt zijn vaak een startpunt om aan een schilderij te beginnen. Te zien zijn IJsselmeergezichten, schilderijen rond het thema Curaçao en kleurrijke wolkenluchten.

Wendy in het kort

Verbeek startte in 2010 de opleiding tekenen & schilderen aan de Nieuwe Academie in Alkmaar. Daarna deed ze de vervolgopleiding. In het vierde- en academische jaar lag de aandacht vooral bij het ontwikkelen van een eigen stijl. Wendy begeleidt kunstenaars met een GGZ-achtergrond bij Stichting de Baanbreker. Momenteel werkt ze met een zelfstandige kunstenaar drie ochtenden per week in Atelier Kunstig Bekeken in Hoorn.

 

Naar overzicht