Feestelijke terugplaatsing fontein Abbekerk

Op de foto wethouder Andrea van Langen met Roelandt Paarlberg. Op de achtergrond de spuitende fontein.
Wethouder Andrea van Langen met initiatiefnemer Roelandt Paarlberg voor de nieuwe fontein.

Sinds afgelopen vrijdag spuit er na ruim 3 jaar weer een fontein in de vijver aan het Burgemeester P. Kromplein in Abbekerk. De fontein is teruggeplaatst op initiatief van de Abbekerkers zelf.

Facebook

Roelandt Paarlberg vroeg zijn dorpsgenoten via en poll op Facebook wie de fontein weer wilde zien bruisen. Binnen een paar dagen was het resultaat: 320 inwoners voor en 9 inwoners tegen dit idee!

Kernagenda

Dorpsraad Abbekerk zette het daarna op de kernagenda, hét traject waarin we samen met inwoners aan de slag gaan. De inwoners hebben de fontein gezamenlijk betaald. Onze buitendienst neemt het onderhoud voor zijn rekening. Zo kunnen inwoners en toeristen op het bankje bij de vijver weer genieten van een prachtig bruisende fontein.

Wethouder Andrea van Langen: ‘Ik vind het mooi om te zien hoe dit tot stand gekomen is. Het is een voorbeeld voor andere kernen. Een idee uit de samenleving, een actieve dorpsraad en de gemeente die faciliteert. Dit is een prachtige vorm van sámen werken aan vitale en leefbare kernen.’

Naar overzicht