Glasvezel in buitengebieden; eerste aansluiting klaar

Wethouder Harry Nederpelt snijdt de taart aan samen met een vertegenwoordigster van Fiber.

Aansluiting op het internet is een flinke en noodzakelijke stap vooruit. Het maakt een groot verschil voor de leefbaarheid in het buitengebied. Afgelopen week was de eerste aansluiting een feit.

Vanaf september 2018 startte FiberNH met het peilen van de belangstelling voor aansluitingen op de glasvezel. Met behulp van lokale ambassadeurs kregen we voldoende aanmeldingen binnen om het project te kunnen laten starten. Bij de voorbereidingen vonden we – letterlijk en figuurlijk – hobbels op de weg. Bij de provinciale wegen was extra tijd nodig voor boringen zodat er vertraging ontstond. Vorige week vierden we dat de eerste aansluiting, aan de Grote Zomerdijk in Wognum, is gerealiseerd.

Wethouder Harry Nederpelt omarmt het project: “Als wethouder economische zaken vind ik deze stap heel belangrijk. Want bedrijven kunnen niet meer zonder snel internet. En niet alleen voor bedrijven, maar ook voor gezinnen is het steeds belangrijker. Hoeveel van de apparaten die wij in huis hebben maken daar wel niet gebruik van? En het worden er alleen maar meer. Schoolgaande en studerende kinderen, ook zij vinden het ongetwijfeld fijn dat ze nu ook gewoon online hun huiswerk kunnen insturen als dat nodig is en iedereen kan nu ook na een flinke herfststorm gewoon tv kijken”.

Witte gebieden

FiberNH is hard bezig om ca. 600 adressen in de zogenoemde ‘witte’ gebieden (in het buitengebied van onze gemeente) te voorzien van een snelle glasvezelaansluiting. De eerste twee deelgebieden worden de komende twee maanden nog opgeleverd.

Naar overzicht