Groot onderhoud Westerhavenbrug Medemblik

In het rood aangegeven: de locatie van de noodbrug voor voetgangers en fietsers.

Vanaf aanstaande maandag 10 januari is de Westerhavenbrug tot 21 maart afgesloten voor wegverkeer.

 

Noodbrug

Voetgangers en fietsers kunnen gebruik maken van de tijdelijke noodbrug naast de Westerhavenbrug, zoals op de afbeelding is weergegeven in rood. De tijdelijke noodburg wordt in verband met veiligheid naast de bestaande brug geplaatst. Maandag 10 januari begint de aanleg van de tijdelijke noodbrug voor fietsers en voetgangers met de bedoeling deze snel in gebruik te kunnen nemen.

Renovatiewerkzaamheden

De Westerhavenbrug in Medemblik is verouderd. Er zijn vaak storingen en het verkeer is groter en zwaarder geworden dan 50 jaar geleden. Daarom voert gemeente Medemblik groot onderhoud uit. Het doel is om de sluis en brug te renoveren zodat het weer jaren mee kan. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren is het nodig de sluis en de brug volledig af te sluiten voor het wegverkeer en de scheepvaart. De sluis is in december al afgesloten voor de scheepvaart. Volgende week wordt de brug afgesloten voor wegverkeer. De werkzaamheden duren tot uiterlijk maandag 21 maart.

Welke overlast kan ik ervaren?

Uw reistijd kan langer worden. Voor het wegverkeer wordt er met borden de omleiding aangegeven. De busroute wordt aangepast. De aangepaste busroute kunt u binnenkort vinden op de website van Connexxion

Vragen?

Als u vragen heeft, kunt u deze stellen via westerhavenbrug@medemblik.nl. Wij nemen dan contact met u op.

Naar overzicht