Hoe kunnen we het zwerfafval verminderen?

Dat vroeg een groep enthousiaste groep leerlingen van VMBO-t/Havo van scholengemeenschap ‘De Dijk-Atlascollege’ zich af voor het vak TeTo (technologie en toepassing). De komende tijd gaan zij aan de slag met het zwerfafval op de ‘snoeproute’ tussen het college en supermarkt Deen. Begin 2019 komen zij met een aantal oplossingen die zichtbaar een schonere route kunnen opleveren.
In samenwerking met de coördinator zwerfafval van gemeente Medemblik kregen de leerlingen achtergrondinformatie. Wat is zwerfafval? Wat doet het met het milieu en je eigen leefomgeving?
En niet onbelangrijk; hoe kan je er zelf voor zorgen dat er minder zwerfafval komt?
De leerlingen stelden vast hoe ‘vies’ de snoeproute eigenlijk is, daarna zijn ze gaan opruimen.Door voorbijgangers werd daar positief en enthousiast op gereageerd. De komende tijd wordt deze actie meerdere keren herhaald.

HVC en gemeentewerf

In het programma is ook een excursie naar de HVC in Alkmaar gepland. Daar zien ze wat er met het
(zwerf)afval wordt gedaan. Tijdens een bezoek aan de gemeentewerf krijgen de leerlingen informatie over de reiniging van de openbare ruimte. We bespreken dan de beste plek van een blikvanger die is aangeschaft om ergens rond het scholengemeenschap te plaatsen. Als afronding van dit project presenteren de leerlingen ons hun oplossingen om Medemblik een stukje schoner te laten zijn. We zijn heel blij met dit initiatief en erg benieuwd.

Naar overzicht