Hoera, we zijn een JOGG-gemeente

Vanaf 1 november zijn wij officieel een JOGG-gemeente.
JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Kinderen met overgewicht zitten vaak niet lekker in hun vel. Ze zijn minder fit dan hun leeftijdsgenoten, worden vaker gepest en krijgen later vaak te maken met fysieke problemen. Maar wat kunnen die kinderen daaraan doen? Helemaal niets.

Daarom focussen wij ons niet op het kind zelf, maar op de omgeving van het kind. Op wat thuis de norm is als het gaat om groente eten en wat ze in hun trommeltje mee naar school krijgen; of ze wel genoeg bewegen; wat ze zien in de media en of er ook iets gezonds te vinden is op het menu van de lokale sportkantine.

Dicht bij de doelgroep

Geen enkele partij kan overgewicht en obesitas in zijn eentje oplossen. Daarom zijn JOGG-professionals echte regisseurs. Samen vormen wij een duurzaam netwerk dat zich uit in sterke landelijke en lokale samenwerkingen. Lokale JOGG-professionals staan dicht bij de einddoelgroep; zij weten als team precies hoe het lokale bestuur, de buurtbewoners en lokale partijen rondom het kind zich kunnen bundelen tot een krachtig geheel. Door een gedegen aanpak waarin de focus ligt op duurzame activiteiten en samenwerkingen maken de inwoners van de gemeente zelf het verschil. Alle opgedane kennis en ervaring wordt gedeeld met andere JOGG-gemeenten.

Naar overzicht