Hulp bij belastingaangifte

Zoals elk jaar kunnen leden van de ouderenbonden u helpen met het invullen van uw belastingaangifte.

Bent u gepensioneerd en heeft u een verzamelinkomen tot € 35.000 (als u alleenstaand bent) of tot € 50.000 (als u gehuwd of samenwonend bent)? Dan kunt u als lid van een ouderenbond gebruikmaken van de belastinginvullers van de ouderenbonden. Deze doen dit vrijwillig. Wel brengt de invuller gemaakte onkosten, zoals reis-, kopieer- en printkosten in rekening. De vergoeding is nooit meer dan ongeveer € 10 per huishouden.

Machtigingscode

In januari/februari stuurt de Belastingdienst de machtigingscodebrief automatisch aan burgers die vorig jaar ook gebruik hebben gemaakt van zo’n code. Deze is nodig als u iemand anders wilt machtigen voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting. De code wordt naar uw huisadres gestuurd. U moet voor elk jaar een nieuwe machtigingscode hebben.

Als u vorig jaar geen code had, kunt u er een aanvragen bij de Belastingdienst: 088 12 36 555. U ontvangt de code binnen 5 dagen in een witte envelop.

Meer informatie

Wilt u zich aanmelden voor hulp bij de belastingaangifte of meer informatie hierover krijgen? Neem dan contact op met Stichting Samenwerkende Ouderen Medemblik, Cisca Groeneveld, (0229) 20 15 19 of stuur een e-mail aan:

Naar overzicht