Jan Schouten jurylid Award Duurzame Ondernemer

Eigenaar en chef-kok Jan Schouten (in witte koksbuis) en kok Roy Westerheijden

Ondernemers kunnen meedingen naar de Award Duurzame Ondernemer 2018. Een van de juryleden dit jaar is Jan Schouten (Jean le Jean Catering), winnaar van de vorige editie.

De andere leden van de driekoppige jury zijn de experts Bon Uijting (adviseur Circulaire Economie bij Rijkswaterstaat)en grondstoffenmakelaar Gerko Brouwer.

Stappen

Schouten kan elke ondernemer aanbevelen om mee te doen met de award-verkiezing. “Je wordt je meer bewust van je energieverbruik en de besparing van kosten.” Zelf heeft hij kleine duurzame stappen gezet. Als het even kan, koopt hij producten uit de regio in. “Vis komt uit de buurt, de Opperdoezer Rondes komen natuurlijk uit onze gemeente en ook de Beemsterkaas betrekken we uit de regio.” Ook schafte Jan Schouten zonnepanelen aan. “We redden het nog niet helemaal energieneutraal te worden, door de piekbelasting in de werkzaamheden. Maar de helft van het verbruik kunnen we al zelf helemaal opwekken.”

Besparing

"Wat ook energie, dus geld scheelt, is de LED-verlichting. Verder scheelt het dat we een koelcel in plaats van koelkasten in het bedrijf hebben. Hiermee beperk je het energieverbruik en bespaar je geld.” Hij zou maar wat graag een elektrische bedrijfsauto aanschaffen, maar vindt dat nu nog toch te duur. “De gemeente Amsterdam geeft er subsidie op, hadden we dat in Medemblik ook maar!”

Informatie

Meer informatie over de verkiezing voor de Award Duurzame Ondernemer op: www.medemblik.nl/nieuws

Naar overzicht