Koninklijke Onderscheiding voor EHBO vrijwilligers

Voor hun jarenlange inzet en vele verdiensten voor de EHBO vereniging in Medemblik zijn Cor Glim en Bart Jansen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Frank Streng reikte hun de onderscheiding uit tijdens de jaarvergadering op maandag 9 april in Medemblik.

Bart Jansen (68) zet zich al 44 jaar lang in voor de EHBO. Hij werd in 1974 lid van de EHBO vereniging Medemblik. Vanaf 1983 is hij kaderinstructeur en van 1990 tot 2002 was hij bestuurslid van de KNV EHBO-vereniging Medemblik. Van  1986 tot 2010 was hij instructeur en examinator ‘Levens Reddende Handelingen’ voor de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, afdeling brandweer. Jansen was mede initiator tot de oprichting van de Stichting Opleidingen BHV Medemblik e.o. Dit als toevoeging en ter versterking van de EHBO vereniging. Na opkomst van de Bedrijfs Hulpverlening heeft hij vele EHBO/BHV lessen verzorgd. Ook was Bart Jansen een stuwende kracht bij de implementatie van de AED’s in de stad Medemblik. Jansen is tevens vrijwillig EHBO instructeur bij het KNRM station Medemblik, EHBO instructeur bij het Rode Kruis, EHBO vrijwilliger bij evenementen in Medemblik en beschikbaar voor reanimatie/AED oproep via Hartslag.NU.

Cor Glim (66) werd in 1979 lid van de KNV EHBO vereniging Medemblik. Hij is sindsdien zeer actief binnen de vereniging. Zo was hij van 1983 tot 2002 bestuurslid. Van 1982 tot 1989 was hij instructeur Jeugd EHBO. Van 1987 tot 2015 was de heer Glim vrijwillig kaderinstructeur. Instructeur  /examinator Levens Reddende Handelingen verbonden aan Veiligheidsregio NHN, afdeling brandweer (1988-2010) en vicevoorzitter van de kaderkring (1992-2005). Hij verzorgde de opleidingen en herhalingslessen EHBO in Medemblik. Op dit moment is Cor Glim nog steeds actief als hulpinstructeur tijdens de herhalingslessen, als EHBO-er tijdens evenementen en voor reanimatie/AED oproepen via Hartslag.NU.

 

Naar overzicht