Loonbedrijf Zwaan doet gooi naar Award Duurzame Ondernemer

Kraanverhuur en Loonbedrijf Zwaan uit Opperdoes doet een gooi naar de Award Duurzame Ondernemer. De verkiezing staat dit jaar in het teken van de circulaire economie.

Firma Zwaan is al 60 jaar een begrip in maai- en slootonderhoud, grond-, weg- en waterbouw, groenvoorziening en agrarisch loonwerk. De lat ligt hoog, het bedrijf heeft doelstellingen en acties voor duurzaam ondernemen opgesteld. Ondernemer Joost Zwaan: “Het is noodzakelijk dat we laten zien hoe duurzaam we zijn. Onze klanten zien hoeveel minder CO2 ze uitstoten door gebruik te maken van onze diensten.”

Prestatieladder

Zwaan koos voor certificering via de CO2-Prestatieladder. Het bedrijf staat nu op niveau 3, het streven voor dit jaar is niveau 5. Joost Zwaan: “We hebben een duurzaam machinepark en werken aan een energiearm kantoor en energiezuinige bedrijfsprocessen. Een deel van de administratie is digitaal. De loodsen kregen nieuwe dak- en gevelplaten voor betere isolatie. Het wagenpark wordt afgetankt met energiezuinige TRAXX diesel. Hout, puin, papier, olie, grofvuil, filters worden gescheiden in verschillende bakken.”

Naar overzicht