Mantelzorgers krijgen steun met extra huishoudelijke hulp

Afbeelding van twee handen die een hart vormen. Naast de handen op een tafel een rubberen schoonmaak handschoen, doekje en schoonmaakmiddel.

Voor mantelzorgers is de zorg voor hun partner, kind(eren), andere familieleden of vrienden een groot deel van hun dagelijks leven. Veel mantelzorgers werken daarnaast ook. Extra hulp helpt hen om deze zorg te kunnen blijven geven. Daarom kunnen zij extra huishoudelijke hulp aanvragen bij de gemeente. Kent u iemand die deze extra hulp kan gebruiken? Dan vragen wij u om hen op deze extra hulp te wijzen voor een zeer laag tarief.

Wanneer extra hulp aanvragen?

Mantelzorgers die in de regio Westfriesland wonen en minimaal 3 maanden voor 8 uur per week mantelzorg verlenen, kunnen de huishoudelijke hulp toelage aanvragen. De extra hulp is in te zetten in de regio en gaat om maximaal 36 uur per jaar. Deze 36 uur kan flexibel ingezet worden. Omdat elke situatie anders is, raden we u aan om altijd contact te zoeken met het wijkteam. Zij helpen u verder.

Hoe kunt u de extra huishoudelijke hulp inzetten?

Met de extra hulp blijft er voor mantelzorgers ook tijd over voor andere dingen. Deze extra hulp kan thuis of bij degene die zij verzorgen ingezet worden tegen een goedkoop tarief.

De  aanvrager heeft zelf in de hand wanneer de zorgaanbieder de extra hulp komt geven. De extra huishoudelijke hulp kost een mantelzorger €5,00 per uur aan eigen bijdrage. De rest van het tarief betaalt de gemeente.

Meer informatie of aanvragen?

Meer informatie leest u op de pagina Hulp bij het huishouden Toelage.  Of bel met het wijkteam van de gemeente, tel: (0229) 85 60 00.

Naar overzicht