Medemblik centrum kan binnenkort afval scheiden

Onze gemeente wil in de binnenstad van Medemblik meer mogelijkheden bieden om het afval te scheiden. Er worden ondergrondse containers en cocons geplaatst. Daarmee komen wij tegemoet aan de wens van de inwoners. Een wens die aansluit bij gemeentelijke (en landelijke) milieudoelstellingen.

Op dit moment wordt het restafval en gft in één vuilniszak aan de weg gezet. Dit veroorzaakt veel vuil op straat en zorgt voor overlast en irritatie onder inwoners. Daarom plaatsen wij medio 2018 ondergrondse restafvalcontainers en cocons voor gfe (groente, fruit en etensresten).

Vragen? Stel ze ons persoonlijk!

Op dinsdag 23 januari of donderdag 25 januari bent u van harte welkom in het Wapen van Medemblik (Oosterhaven 1, Medemblik) tussen 18.00 uur en 21.00 uur. Medewerkers van HVC en gemeente Medemblik staan klaar om vragen te beantwoorden en geven graag meer informatie.

Reageren op de voorgestelde locaties

Het conceptvoorstel voor de beoogde locaties van de containers en de cocons kunt u vanaf 22 januari zes weken inzien in het gemeentehuis (Dick Ketlaan 21 Wognum). Het voorstel staat ook www.medemblik.nl/container . U kunt op het voorstel reageren door een zienswijze in te dienen. Het formulier hiervoor en de procedure vindt u op onze website.

In de regio Westfriesland zijn afspraken gemaakt op het gebied van afvalinzameling. Daarom neemt het bestuur van de gemeenschappelijke regeling Centraal Afvalverwijderingsbedrijf Westfriesland uiteindelijk het definitieve besluit.

Waar komen de containers?

Op de plattegrond (3.5 MB) (conceptvoorstel) ziet u waar de voor u dichtstbijzijnde container en cocon komen te staan.

Zie ook

Informatie en vragen

Meer informatie vindt u op deze website. Heeft u een vraag? Bel (0229) – 85 60 00 of mail naar: o.v.v. ondergrondse containers.

Naar overzicht