Meld je nu aan voor het nieuwe leerwerktraject bij een composietbedrijf!

Wil jij graag met je handen werken? Wil jij een nieuw vak leren? We gaan weer starten met een leerwerktraject van
3 maanden, met uitzicht op een baan in de branche van de toekomst!

Leerwerktraject composiet in Westfriesland

Het is een leerwerktraject bij bedrijven die werken met het materiaal composiet, voor werkzoekenden in de leeftijd van 15 tot en met 67 jaar, met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aan het eind van het traject wacht bij een goede match met het bedrijf een arbeidscontract. De eerste groep van 7 deelnemers heeft hun traject afgerond. Vijf van hen zijn nu in dienst bij een van de composietbedrijven in de regio. Lees  hoe de deelnemers de opleiding hebben ervaren.  Wil je zien wat het leerwerktraject in de composietsector inhoudt? Bekijk het beroepenfilmpje medewerker composiet.

Wat is composiet en wat wordt ervan gemaakt?

Composiet is een materiaal dat bestaat uit meerdere componenten die zijn samengevoegd. Het wordt op verschillende manieren toegepast in producten. Bijvoorbeeld in bouw- en constructiematerialen zoals aanrechtbladen, keukenbladen en vlonderplanken. Of bij bruggen en andere constructies. Ook auto’s, boten en speelstoelen kunnen gemaakt worden van composiet.

 

Het verhaal van Robin

Robin heeft een contract gekregen bij Theuws Polyester in Wieringerwerf, die polyester producten maakt waarvan bouwmaterialen, auto’s en boten gemaakt worden.  Robin vertelt: ‘De afgelopen twee jaar zat ik door omstandigheden thuis zonder werk. Ik wist niet goed wat ik wilde. Toen hoorde ik over deze pilot. Het leek me direct interessant.’ Hij vond de lesstof goed te doen en de groep was gezellig en heel divers. Robin: ‘Ik leer snel en er zijn veel ontwikkelingen in de branche. Nu heb ik weer een toekomst en een kans om wat van mijn leven te maken.’  Bedrijfsleider Hans van Theuws Polyester: ‘Tijdens zijn stage heeft Robin een passie voor het vak ontwikkeld. Hij heeft bijvoorbeeld in zijn eigen tijd zelf een polyester skateboard gebouwd. Zo kon hij experimenteren met het materiaal en ervan leren. Dat overtuigde mij om hem aan te nemen. Er zijn nog veel meer mensen nodig.’

Praktische info

  • Het leerwerktraject duurt 3 maanden. Het is 4 dagen per week: je volgt 1 dag in de week een opleiding en 3 dagen in de week loop je stage bij een composietbedrijf in de regio.
  • Er is ruimte voor ongeveer 10 kandidaten per keer.
  • Het volgende leerwerktraject start in januari 2019.
  • Inschrijven kan tot woensdag 12 december 2018. Schrijf je dus snel in, want het aantal plekken is beperkt!
    Aanmelden: www.werksaamwf.nl

Samenwerking

Het leerwerktraject composiet is een initiatief van gemeente Medemblik, in samenwerking met de composietsector, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Werkgevers Servicepunt Noord-Holland Noord en de 7 Westfriese gemeenten. WerkSaam zorgt in opdracht van de 7 Westfriese gemeenten voor de inschrijving en de begeleiding van de deelnemers.

Naar overzicht