Met CE Booster zetten Medemblikse ondernemers circulaire stappen

Ondernemers uit Medemblik kunnen in één middag hun bedrijf een aantal duurzame stappen verder brengen. Tijdens de CE Booster op 4 juli vertellen ondernemers over hun praktijkervaringen. De deelnemers gaan zelf aan de slag in een interactieve workshop. De bijeenkomst vindt plaats op Kasteel Radboud in Medemblik.

De Circular Economy Booster (CE Booster) wordt georganiseerd door de 7 Westfriese gemeenten en Vitasys in samenwerking met MVO Nederland/De Groene Zaak. De bijeenkomst is bedoeld voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in circulair ondernemen, maar nog niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. Een interactieve praktijkcase wordt verzorgd door Vitasys, dit Medembliks bedrijf won in 2013 de Duurzaam Ondernemen Award van de gemeente.

Wat is de Circulaire Economie?

In het huidige economische systeem produceren we nog vaak op lineaire wijze: van grondstof naar product naar afval. De bestaande mogelijkheden voor hergebruik en recycling leveren meestal laagwaardige goederen of grondstoffen op. Deze situatie is niet meer houdbaar. De aandacht voor een circulair systeem groeit, met hoogwaardig hergebruik en recycling. In dit circulaire systeem staan materiaalkeuze, ontwerp en waarde aan de basis van de kringloop. In deze kringlopen worden producten (of onderdelen en materialen daarvan) na gebruik hergebruikt als volwaardig product, onderdelen van een product of als grondstof voor een nieuw product. Met andere woorden: het afval van de een is de grondstof voor de ander.

Sprekers

Diana de Graaf (CE Expert MVO Nederland en De Graaf en co) gaat in op de ins en outs van de circulaire economie. Vervolgens bespreekt Danny Verdonk (Sustainable Development Manager bij Vitasys) een interactieve praktijkcasus. Na  een interactieve praktijkcase met Peter de Graaf (directeur De Graaf Duurzaam) verzorgt Circo een workshop over de ontwikkeling van circulaire businessmodellen. Na afloop is er een netwerkborrel.

Aanmelden

Vanwege de verwacht grote interesse kan één persoon per bedrijf deelnemen. Voor ondernemers is deelname gratis. Inloop 14 uur, aanvang 14.30 uur, einde 17.00 uur. Aanmelden via het webformulier op www.vitasys.nl/cebooster

 

Naar overzicht