Mooie opbrengst Actie Serious Request Medemblik

De reanimatiecursusmarathon georganiseerd voor Serious Request door de gemeente en gemeenteraad heeft €1.900 opgeleverd. Maar liefst 60 mensen hebben tijdens de actie leren reanimeren.

Vrijdagmorgen 21 december rond half negen kwamen 3FM dj’s Sander Hoogenhoorn en Eva Koreman aan bij het gemeentehuis in Wognum. Het laatste stukje naar het gemeentehuis mochten ze van chauffeur Maurice meerijden in een ambulance van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Ze werden bij het gemeentehuis opgewacht door locoburgemeester Harry Nederpelt en konden rekenen op een warm welkom.

In het gemeentehuis was vrijdag van alles te beleven voor Serious Request. Er werd geld opgehaald voor het doel: Reanimeren in Nederland. Tijdens de reanimatiemarathon kon iedereen die dat wilde in twee uur leren reanimeren. De deelnemers ontvingen na afloop een certificaat als bewijs van hun zojuist opgedane vaardigheid. De 60 mensen die deelnamen aan de reanimatiemarathon konden het geleerde meteen in de praktijk brengen. Ambulancemederwerkers Maurice en Nick gaven reanimatiedemonstraties waarbij de cursisten de reanimatie opstartten en de ambulancedienst de reanimatie van hen overnam.

Ondertussen lagen 3FM dj’s lekker te slapen in de pub van het gemeentehuis.

Om 20.00 uur zwaaiden we Sander en Eva weer uit met een optreden van BiG GiG en maakte burgemeester Frank Streng de opbrengst van de actie bekend. De reanimatiemarathon heeft € 1.900 opgebracht voor het Rode Kruis. Zij gaan het geld besteden aan reanimatiecursussen en AED’s.

Naar overzicht