Nieuwe bibliotheek Wognum geopend door minister

Minister van Engelshoven en Tweede Kamerlid Lodewijk Asscher omringd met kinderen van de Hieronymusschool uit Wognum.
Minister van Engelshoven en Tweede Kamerlid Lodewijk Asscher met kinderen van de Hieronymusschool uit Wognum.

Maandag 7 oktober opende de Minister van Cultuur, Onderwijs en Wetenschap, mevrouw Van Engelshoven in bijzijn van Tweede Kamerlid Lodewijk Asscher, de nieuwe bibliotheek in Wognum. De bibliotheek komt voort uit een investering door het Rijk na een motie van Asscher uit 2017.

Startschot investeringen gegeven in Wognum

Om de bereikbaarheid van bibliotheken in kleine gemeenten te verbeteren stelt het Rijk geld beschikbaar voor twaalf kleine Nederlandse gemeenten. Met de opening van de nieuwe bibliotheek in Wognum is het startschot gegeven voor de investeringen “Bibliotheken zijn van groot belang voor ons allemaal. Het zijn plaatsen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar verbinding tot stand komt. Maar het is ook een plek waar kinderen de mogelijkheid hebben om te kunnen lezen in boeken en te leren over onze cultuur, met als doel om zich optimaal te kunnen ontwikkelen”, aldus Van Engelshoven.

Volwaardige bibliotheek

Met de nieuwe bieb aan de Kerkstraat 10 in Wognum heeft het dorp weer een volwaardige bibliotheek teruggekregen. Met een flinke uitbreiding ten opzichte van de voormalige (jeugd) voorziening in De Bloesem. Een DigiLAB, huiswerkplekken voor scholieren en werkplekken voor ZZP-ers. De inrichting stimuleert alle leeftijden om te komen ontmoeten en ontdekken, met een fantasierijke kinderhoek, comfortabele huiskamer en gezellige leestafel. De bibliotheek is onderdeel van de Westfriese Bibliotheken.

Naar overzicht