Nieuwe website Sociaal Loket Medemblik nu online!

Gemeente Medemblik lanceert het Sociaal Loket Medemblik, een handige website die ondersteuning biedt bij verschillende dingen zoals geldzaken, wonen, sociale problemen, hulp bij de opvoeding, het regelen van vervoer of het vinden van een zinvolle daginvulling. Het doel van dit Loket is om inwoners makkelijk toegang te geven tot ondersteuning en advies, allemaal op één plek.

Met de lancering van deze website zet de gemeente Medemblik een belangrijke stap om mensen zelfstandiger te maken en samenwerking met lokale partners aan te moedigen. Het is belangrijk dat inwoners zoeken naar ondersteuning in het eigen netwerk en lokale organisaties voordat ze naar de gemeente gaan voor hulp. Dit betekent dat inwoners eerst kijken naar wat er al beschikbaar is in de buurt, voordat ze ergens anders hulp zoeken.

Samen aan Zet

De nieuwe website geeft stapsgewijze begeleiding, waarmee inwoners zelf kunnen ontdekken welke mogelijkheden er zijn, welke ondersteuning partners kunnen geven en hoe ze contact kunnen opnemen voor voorzieningen. Yannick Nijsingh, wethouder van het sociaal domein in Medemblik, benadrukt: "Deze website is een belangrijk platform om ons meerjarenbeleidsplan 'Samen aan Zet' tot leven te brengen. Op de nieuwe website vinden inwoners snel bij wie ze welke ondersteuning kunnen vinden, of het nu bij de gemeente is of bij partners in hun eigen dorp of wijk, zoals de formulierenbrigade of de Schoof in Wervershoof."

Nooit helemaal af

Een website is nooit helemaal af en daarom blijft de gemeente aan het werk om de site te verbeteren en aan te vullen met nog meer functies en informatie. Het Sociaal Loket van de gemeente Medemblik is er trots op om deze nieuwe digitale bron van ondersteuning en informatie aan te bieden aan haar inwoners. Ontdek zelf wat het Sociaal Loket voor u kan betekenen op sociaalloket.medemblik.nl