Nieuwjaarsbijeenkomst: ‘Inwoners geen toeschouwers, maar deelnemers’

De nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Medemblik stond dit jaar in het teken van Dans en Muziek. Voorafgaand aan de receptie werd de Award Duurzaam Ondernemen uitgereikt en kregen topsporters uit Medemblik een huldiging.

Geheel in stijl bouwde burgemeester Frank Streng zijn nieuwjaarstoespraak op aan de hand van het thema. Hij illustreerde de kracht van de gemeente met vier muziekstijlen: het Levenslied der Leefbaarheid, de Polka van de Participatie, de Disco van de Duurzaamheid en de Symfonie van het Samenwerken. Bij elke stijl zoomde hij in op gebeurtenissen in de gemeente. Moraal van het verhaal: we werken stap voor stap toe naar een nieuwe lokale overheid. Een overheid die nóg meer weet van wat er speelt. Waar de inwoner geen toeschouwer is, maar absoluut deelnemer. De toespraak eindigde met een filmpje waarin de dna van de Medemblikker in beeld wordt gebracht.

Mantelzorgers

De burgemeester zette twee groepen mensen in het zonnetje. Ten eerste de mantelzorgers, die misschien wel de meest onzichtbare vorm van zorg verlenen. “Ik wil u oprecht bedanken voor uw inzet en heb grote waardering voor u.” Ook dit jaar maakte Frank Streng een diepe buiging voor onze hulpdiensten. “Ik bedank u voor uw professionele en tomeloze inzet.” Lees de gehele toespraak van de burgemeester (240 KB).

Uitblinkers

Gebaseerd op het thema van de avond is aan inwoners van de gemeente gevraagd verenigingen of personen te nomineren die uitblinken in de categorie Dans en Muziek. Wethouder Joset Fit benoemde het demoteam Young Skillz van dansschool Moves uit Opperdoes tot uitblinker in de categorie dans. Uitblinker in de categorie muziek werd koninklijke fanfare Westfrisia uit Twisk. Zowel Young Skillz als Westfrisia gaven een kort optreden. Filmpjes Dans & Muziek.

Award Duurzame Ondernemer

Wethouder Hans Tigges reikte de Award Duurzame Ondernemer uit aan Jean le Jean Catering uit Zwaagdijk. Ondernemer Jan Schouten kreeg de prijs omdat zijn bedrijf erin slaagt in de volle breedte van de bedrijfsvoering duurzame stappen te zetten. Ook heeft het bedrijf een energieneutrale visie. De award werd voor de zesde keer uitgereikt. Lees meer.

Topsporters

Traditiegetrouw werden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de sporters met een bijzondere prestatie gehuldigd door wethouder Joset Fit. Lees meer.

Meer media:

Naar overzicht