Ook vrachtwagenverbod tijdens 2e grote wegafsluiting N241

Ook tijdens de 2e grote wegafsluiting van de A.C. de Graafweg (N241) wordt een tijdelijk vrachtwagenverbod ingezet. Dit wordt verbod wordt ingezet om de overlast voor bewoners en andere weggebruikers te beperken. Zo zijn vanaf 17 april tot en met 4 augustus 2023 vrachtwagens niet meer welkom op:

  • de Lindengracht
  • de ‘oude’ A.C. de Graafweg tussen de nieuwe rotonde en de Tramweg.
  • de Westeinderweg (dit verbod blijft van kracht)

Verkeersdrukte blijvend monitoren

De provincie, aannemer Boskalis en de gemeenten blijven de verkeersdrukte op de omleidingsroute en omliggende wegennetwerk monitoren.

Ontheffing alleen voor bestemmings-vrachtverkeer

Ontheffing van het vrachtwagenverbod geldt alleen voor bewoners, bedrijven en hun leveranciers met een adres op de straten waarvoor het vrachtwagenverbod geldt. Door het tonen van een vrachtbrief, pakbon of ander (digitaal) bewijs aan verkeersregelaars of andere handhavers krijgen zij doorgang. Vrachtwagenchauffeurs zijn zelf verantwoordelijk voor zo’n bewijs, er worden geen vignetten verstrekt.

Het tijdelijk vrachtwagenverbod is in overleg met de gemeenten Medemblik en Opmeer tot stand gekomen.

Meer informatie

Lees het uitgebreide nieuwsbericht op de website van de Provincie. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden op de A.C. de Graafweg? Download dan de speciale A.C. de Graaf-app vanuit de AppStore of Google Play Store.