Plaats geen afval naast ondergrondse containers

De laatste tijd zien we dat er veel afval naast de ondergrondse containers in het centrum van Medemblik staat. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Losse zakken trekken katten, meeuwen en ongedierte aan. De dieren scheuren de zakken open en zo ligt er veel afval op straat. En daar wilden we nu juist vanaf. Daarnaast zorgt het voor veel extra werk voor de medewerkers van de buitendienst. Tijd waarin ze ook hun gewone werk hadden kunnen doen. Groenonderhoud bijvoorbeeld.

Door het afval dat naast de ondergrondse containers staat te onderzoeken, weten we van wie het afval is. We gaan met deze mensen in gesprek en maken afspraken met ze over het aanbieden van het afval. Wanneer ze het afval dan nog niet goed aanbieden, volgen er andere maatregelen.

Inwoners

Het kan gebeuren dat u uw afval in de ondergrondse container wilt doen, maar dat deze vol is. In dat geval kunt u uw afval in een andere container kwijt of u neemt het weer mee naar huis. Het is fijn als u HVC even laat weten dat de container vol is. Dat kan door de klantenservice te bellen op 0800-0700. Woont u in de binnenstad van Medemblik en heeft u geen pas voor de ondergrondse afvalcontainer? Neem dan ook contact op met de klantenservice van HVC.

Bedrijfsafval

De ondergrondse containers in de binnenstad zijn voor huisvuil. Ondernemers mogen hun afval niet bij het huisvuil aanbieden. Zij moeten hun bedrijfsafval in bedrijfsafvalcontainers aanbieden. Deze containers moeten dicht zijn, zodat dieren er niet bij kunnen.

Als iedereen het afval op de goede manier aanbiedt, hebben we een schone en gastvrije binnenstad. En kunnen de collega’s van de buitendienst hun eigenlijke werk weer doen.

Naar overzicht