Scholen doneren hek voor meer pleeggezinnen

Het aantal pleegouders in Nederland daalt. Daarom is gemeente Medemblik gestart met de campagne ‘Doneer je schoolhek’. Achttien scholen stellen hun hek beschikbaar om meer pleegouders te werven. Wethouder Dirk Kuipers hing het eerste spandoek op, samen met leerlingen van de Maria Bernadetteschool in Medemblik.

Pleegouders gezocht

In Noord-Holland Noord wachten al meer dan vijftig kinderen op een passend pleeggezin. Nieuwe pleegouders zijn dus heel hard nodig. Met de campagne hopen we dat meer mensen er over nadenken of de rol van pleegouder voor hen is weggelegd.

Wat is pleegzorg?

Pleegzorg is een vorm van hulp waarbij een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen. Zeven dagen per week of af en toe een weekend of vakantie. Pleegouders worden voorbereid op hun rol en krijgen begeleiding.

Informatiebijeenkomst

Bent u benieuwd wat het betekent om pleegouder te worden? U kunt een gratis informatiepakket opvragen bij www.pleegzorgparlan.nl. Of op dinsdag 3 juli naar de informatieavond over pleegzorg komen. De avond is van 19.30 tot 21.30 uur in het gemeentehuis in Wognum. Aanmelden kan via .

Naar overzicht