Slimme afvalbak gaat strijd aan tegen zwerfafval

In 2018 zijn de winkelgebieden in Nederland beoordeeld op hoe schoon ze zijn. Het winkelcentrum van Wervershoof is onder de loep genomen. De conclusie: een rommelig straatbeeld, veel peuken en zwerfafval op straat. Ook de afvalbakken zijn overvol. Tijd voor actie, want een schone omgeving stimuleert ‘schoon’ gedrag.

Slimme bakken

Er zijn vier afvalbakken weggehaald en vervangen door twee slimme afvalbakken. Slimme afvalbakken zijn bakken die zelf (digitaal) aangeven dat ze bijna vol zijn. Onze buitendienst kan ze dan tijdig legen. Deze afvalbakken zijn groter en persen het afval samen. De fietsenrekken bij de ingang van het winkelcentrum zijn vervangen door fietsbeugels omdat er veel zwerfvuil tussen de oude rekken bleef hangen. Een peukenbak zorgt voor een schoner straatbeeld.

Wethouder van Openbare Ruimte, Andrea van Langen, Angelica Roosendaal van Dekamarkt en wijkopzichter Ron Roozendaal zijn blij met de bakken. Van Langen: ‘Een schone omgeving draagt bij aan het gevoel van veiligheid. Dat is belangrijk in de omgeving van een winkelcentrum. Ik hoop dat deze maatregelen het straatbeeld verbeteren.’

Naar overzicht