Statenverkiezingen 20 maart: waar kiest u voor?

Zes van de tien Noord-Hollanders zeggen op 20 maart te gaan stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. Stemt u ook? Door te stemmen oefen je invloed uit op de wijze waarop de provincie de komende vier jaar wordt bestuurd. En dat heeft ook impact op onze gemeente.

Eens of oneens?

Vindt u bijvoorbeeld dat weilanden gebruikt mogen worden voor zonnepanelen en woningen? Moet de provincie zich wel of niet verzetten tegen de groei van Schiphol? Hoe staat u tegenover gratis vervoer voor ouderen op kosten van de provincie? En wat vind u van strengere normen voor de luchtkwaliteit in de buurt van grote industriƫle bedrijven?

Stemwijzer

Weet u (nog) niet wat u gaat stemmen? Op www.noord-holland.nl/statenverkiezingen staat de provinciale stemwijzer. Hier kunt u uw standpunten vergelijken met die van de provinciale politieke partijen. Ook staat daar informatie over de politieke partijen, de kandidatenlijsten et cetera.

Drie verkiezingen in 2019

In 2019 zijn er drie verkiezingen. Op woensdag 20 maart vinden de Provinciale Statenverkiezing en de Waterschapsverkiezing plaats.

Op donderdag 23 mei is de verkiezing voor het Europees Parlement.

Naar overzicht