Vrijwilligerspunt Westfriesland start Contactgroep Laaggeletterdheid

Toegeven dat lezen en schrijven een probleem is en vervolgens de stap zetten er daadwerkelijk iets aan te doen, is voor velen te groot om in een keer te nemen. Daarom organiseert Vrijwilligerspunt Westfriesland op 19 augustus in Wervershoof de eerste van een reeks bijeenkomsten Contactgroep Laaggeletterdheid. Een bijeenkomst voor mensen die laaggeletterd zijn en hun naasten. “We leren de bezoekers niet lezen en schrijven, maar bieden een plek om ervaringen te delen en een luisterend te vinden”, aldus Tineke Bakker van Vrijwilligerspunt Westfriesland. 

Ervaringen delen in veilige omgeving

Vragen als ‘Hoe kom ik de schaamte voorbij?’ en ‘Wat betekent laaggeletterdheid voor mij en mijn directe omgeving?’ worden tijdens de contactavond besproken. Tineke Bakker begeleidt de avond. Voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, zijn de avonden een plek om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. Een veilige plek, waar respectvol over het onderwerp met elkaar wordt gesproken.

Als Hans van Dijk het kan… 

Hans van Dijk is winnaar van de TaalHeldenprijs 2019 Hij is laaggeletterd, maar is inmiddels de schaamte voorbij. Tijdens de contactavonden vertelt Hans zijn verhaal.

Vier contactavonden per maand op verschillende locaties

Iedere woensdag van de maand vindt er van 19.30 – 21.00 uur een contactavond plaats. Steeds op een andere locatie. De deelname is gratis.

Aanmelding

Uiteraard worden de coronamaatregelen nageleefd en wordt 1,5 meter afstand tussen de deelnemers gehouden. Aanmelden voor een van de contactavonden kan via Tineke Bakker, tineke.bakker@vrijwilligerspunt.com of telefonisch via (0229) 216499. Men kan ook spontaan binnenlopen op de contactavond zelf.

Locaties en data

Scroll de tabel om meer te zien
wanneer waar 1e avond  
1e woensdag van de maand De Stek, Op de Hoef 36, Grootebroek 2 september  
2e woensdag van de maand Lindehof, Gr. Willemstraat 27, Hoogwoud 9 september  
3e woensdag van de maand De Schoof, Kerkelaantje 1, Wervershoof 19 augustus  
Naar overzicht